Τώρα θέλουν πίσω τα παιδιά τους οι γονείς που τα παράτησαν έξω από την εισαγγελία Καλαμάτας

Μετανιωμένοι φέρεται να είναι οι γονείς των τεσσάρων παιδιών, τα οποία και εγκατέλειψαν την περασμένη Πέμπτη στην Καλαμάτα.

 

 

Τα παιδάκια, ηλικίας από 8 μηνών έως και 7 χρόνων (τρία αγοράκια, ένα κοριτσάκι), από την πρώτη στιγμή φιλοξενούνται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου οδηγήθηκαν με εισαγγελική παραγγελία και είναι καλά στην υγεία τους. Εκεί φαίνεται πως θα παραμείνουν και τις επόμενες μέρες, μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο.

 

Με τα παιδιά, αλλά και με τους δύο γονείς, έχουν συνεχή επαφή και επικοινωνία τόσο η κοινωνική λειτουργός της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας όσο και κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος από την έδρα της υπηρεσίας στην Περιφέρεια. Κι όλα αυτά υπό τη σκέπη της κοινωνικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

 

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η διερεύνηση του οικογενειακού περιβάλλοντος των παιδιών, με κύριο μέλημα την προστασία τους, ενώ οι δύο γονείς τους τώρα εμφανίζονται ενωμένοι, ζητώντας να πάρουν τα παιδιά πίσω και να τα μεγαλώσουν μαζί.

 

Όπως υποστηρίζουν, η απόφασή τους να εγκαταλείψουν τα παιδιά τους ήρθε σε μία στιγμή δικού τους τσακωμού.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του tharrosnews.gr, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι αδυνατούσε να τα ζήσει, καθώς αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί να συντηρήσει και τα 4 μικρά παιδιά. Στην απόγνωσή της και στην απελπισία της εγκατέλειψε τα παιδάκια της.

 

Η μητέρα δεν είναι δημότης Καλαμάτας, αλλά της ευρύτερης περιοχής, γι’αυτό και δεν ανέλαβαν αμέσως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ