Τραγική εξέλιξη: Απεβίωσε ένα από τα άτομα με αυτισμό που έδεναν στο Λοιμωδών

Τραγική εξέλιξη στην υπόθεση των ασθενών με αυτισμό, οι οποίοι νοσηλεύονταν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά, πρώην Λοιμωδών και μεταφέρθηκαν σε άλλες ακατάλληλες δομές.

 

 

Την Πέμπτη το βράδυ, ένας από τους ασθενείς, που οι νοσηλευτές δένουν με ιμάντες στα κρεβάτια του, απεβίωσε από λοίμωξη του αναπνευστικού.

 

Το άτομο που κατέληξε είχε μεταφερθεί στο Αττικό νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη του  συλλόγου «Οικογένεια» των Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, τις οποίες μεταδίδει το protothema.gr, ο ασθενής που έχασε τη ζωή του έδειχνε να υποφέρει ένα 24ωρο νωρίτερα, καθώς έκλαιγε συνεχώς από την Τετάρτη.

 

Ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, θα επισκεφθεί σήμερα την Εισαγγελία και θα ζητήσει παραγγελία προκαταρκτικής εξέτασης και ακολούθως νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να βρεθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου και να εκτιμηθεί αν υπήρξε αμέλεια ή άλλη ευθύνη, ώστε να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες αναλογούν σε άτομα ή υπηρεσίες.

 

Λοιμωδών - Αυτισμός - ιμάντες

 

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, γνωστοποίησε ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής, πραγματοποιώντας στάση εργασίας τη Δευτέρα.

 

Λοιμωδών - Αυτισμός - ιμάντες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ