Τραγωδία στην Κύπρο: 14χρονος βρέθηκε νεκρός από τον πατέρα του - Δεν τον άφηνα να πάει σχολείο

Ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (5/9) σε χωριό λίγο έξω από την Λευκωσία της Κύπρου. Πατέρας εντόπισε νεκρό τον 14χρονο γιο του σε φάρμα δίπλα στο σπίτι όπου διαμένουν.

 

 

Σύμφωνα με το reporter.com.cy οι τραγικές λεπτομέρειες της ζωής του 14χρονου αγοριού συγκλονίζουν, αφού σύμφωνα με τις καταγγελίες, φέρεται να ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Κάτοικοι του χωριού ανέφεραν μάλιστα ότι ο ανήλικος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο, για να φέρνει χρήματα στο σπίτι.

 

 

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, εργαζόταν αρκετές ώρες την ημέρα και δεν ζούσε όπως τα αδέλφια του ή άλλα παιδιά της ηλικίας του. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες από τις δουλειές τις οποίες αναγκαζόταν να κάνει, ήταν πολύ βαριές για ένα παιδί.    

 

 

Το Γραφείο Ευημερίας, ήταν ενήμερο για τα ζητήματα που ο 14χρονος αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

 

 
Τραγικό συμβάν χαρακτήρισε από την πλευρά της η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά το θάνατο του 14χρονου παιδιού, εκφράζοντας την ανάγκη διεξαγωγής έρευνας για τις συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του ανήλικου αγοριού.

 

 
Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η κα. Κουρσουμπά είπε ότι αν ευσταθούν τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι δηλαδή υπήρχαν ψυχολογικά προβλήματα και προβλήματα βίας στην οικογένεια του 14χρονου, τότε θα πρέπει να διερευνηθεί αν οι αρμόδιες υπηρεσίες γνώριζαν γι΄ αυτά κι αν γνώριζαν τί έπραξαν «για να μην έχουμε αυτό το τραγικό περιστατικό».

 

 

Η Επίτροπος είπε ότι οι Υπηρεσίες που είχαν την αρμοδιότητα να χειριστούν αυτά τα προβλήματα και να στηρίξουν την οικογένεια είναι οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

 

 
Ανέφερε ότι το Γραφείο της θα διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον αυτές οι υπηρεσίες ήταν ενήμερες και αν πρόσφεραν την ανάλογη στήριξη στην οικογένεια.

 

 
Είπε, επίσης, ότι το Γραφείο της δεν γνώριζε για αυτή την οικογένεια και πως αν γνώριζε θα προέβαινε στα ανάλογα διαβήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

ethnos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ