Τραγωδία στην Ουκρανία: 8χρονος αυτοκτόνησε επειδή τον κακοποιούσαν οι γονείς του

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους: ένα 8χρονο αγόρι από την Ουκρανία έβαλε τέλος στη ζωή του πηδώντας από τον ένατο όροφο του σπιτιού του, προκειμένου να γλιτώσει από τους γονείς του που τον κακοποιούσαν τακτικά.

 

 

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στις 23 Αυγούστου στη νότια Ουκρανία, όταν ο μικρός Άντον γύρισε στο σπίτι του από το σχολείο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι γονείς του του φώναξαν επειδή είχε σκίσει τα ρούχα του.

 

 

Η περιγραφή της Ζάνα, γειτόνισσας τους που ζει στον από κάτω όροφο, είναι συγκλονιστική: όπως είπε, άκουσε τους γονείς να φωνάζουν στο παιδί επειδή τα ρούχα του ήταν σκισμένα, αλλά και να το χτυπάνε.  

 

 

«Τότε όλα ησύχασαν και άκουσα τα γρήγορα βήματα του παιδιού. Πέρασαν μερικά δευτερόλεπτα και ακούστηκε ένας γδούπος, όπως όταν ένα σώμα πέφτει στο έδαφος», είπε.

 

 

«Κοίταξα έξω από το παράθυρο της κουζίνας και είδα το παιδί πεσμένο κάτω. Κάλεσα ασθενοφόρο και την αστυνομία», συνέχισε.

 

 

«Είδα την οικογένεια να ανεβαίνει στο διαμέρισμά της Δέκα λεπτά αργότερα το παιδί κειτόταν στο έδαφος και οι γονείς του έτρεχαν τις σκάλες προς το δρόμο», ανέφερε ένας άλλος γείτονας.

 

 

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, αλλά για τον μικρό Άντον ήταν ήδη αργά.

 

 

Η αστυνομία έχει ανοίξει ποινική υπόθεση εναντίον των γονιών του θύματος για μη εκπλήρωση των γονεϊκών καθηκόντων τους.

 

 

Οι γονείς, μάλιστα, κατά την ανάκριση παραδέχτηκαν πως είχαν ξυλοκοπήσει το παιδί τους προτού αυτό πηδήξει στο κενό, καθώς και ότι τη συγκεκριμένη μέθοδο τη χρησιμοποιούσαν συχνά, προκειμένου να τον συνετίσουν.

 

 

Μετά την ανάκριση οι γονείς διέφυγαν από την πόλη και τώρα είναι καταζητούμενοι από τις Αρχές. Εάν κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια.

 

 

Τόσο η δασκάλα, όσο και η ψυχολόγος του σχολείου όπου φοιτούσε ο Άντον, ανέφεραν στις καταθέσεις τους πως οι γονείς δεν ενδιαφέρονταν για το γιο τους και πως ο άτυχος Άντον είχε ζητήσει πολλές φορές βοήθεια.

 

 

 

cnn.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ