Τρελό Αποκριάτικο Καρναβάλι 2018 στο Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τις Απόκριες στο Δήμο Λουτρακίου Περαχώρας –Αγίων Θεοδώρων, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου και  ώρα 18.00 η Πλατεία 25ης Μαρτίου στο Λουτράκι μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη σκηνή και υποδέχεται μια γιορτή παραδοσιακών δρώμενων και χορευτικών και την παραδοσιακή συναυλία με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Χάλκινων Πνευστών «Bronza Banda«, με τη συμμετοχή Πολιτιστικών  Συλλόγων  του Δήμου και των άλλων περιοχών.

 

Ακολουθούν οι  Καρναβαλικές Παρελάσεις των αρμάτων και πληρωμάτων την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου. Στο Λουτράκι θα πραγματοποιηθεί Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στις 16.30 με παρουσιαστές τη Μαντώ Γαστεράτου & τον Λεωνίδα Λεσάκη και θα ακολουθήσει συναυλία με το δημοφιλές νεανικό συγκρότημα ONIRAMA, στις 18.30. Μετά τη συναυλία θα γίνει αναβίωση του εθίμου της «Καύσης του Καρνάβαλου», με ρίψη πυροτεχνημάτων που θα σηματοδοτήσει το τέλος του Καρναβαλιού και θα χαρίσει στους καρναβαλιστές ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα λάμψης.

 

Στους Αγίους Θεοδώρους θα πραγματοποιηθεί Καρναβαλική Παρέλαση πληρωμάτων και αρμάτων στις 14.30 η οποία θα ολοκληρωθεί με συναυλία της ταλαντούχας Ραλλία Χρηστίδου στις 17.00.

 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου σε κάθε γωνιά του Δήμου μας (Λουτράκι, Περαχώρα, Άγιοι Θεόδωροι, Ίσθμια, Σχίνος), όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν παραδοσιακά τα κούλουμα, θα απολαύσουν εκλεκτά Σαρακοστιανά εδέσματα και θα γιορτάσουν με το πέταγμα του χαρταετού και γαϊτανάκι