Τζον Φαν Σιπ: Το φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας

Η ΕΠΟ καταλήγει στον αντικαταστάτη του Άγγελου Αναστασιάδη για το τιμόνι της Εθνικής Ελλάδας.

 

 

Οι επαφές της ΕΠΟ με υποψήφιους στόχους για τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό φαίνεται πως έχουν αποτέλεσμα. Όπως μετέδωσε ο ΣΠΟΡ FM 94,6, στην Ομοσπονδία έχουν βρει τον «εκλεκτό» για τον διάδοχο του Άγγελου Αναστασιάδη και κατάγεται από την Ολλανδία.

 

 

Ο λόγος για τον Τζον Φαν Σιπ, ο οποίος βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την ΕΠΟ. Ο55χρονος Ολλανδός τεχνικός έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στον Άγιαξ και αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα του ολλανδικού συλλόγου, από το 1981 ως το 1992, ενώ έπαιξε και για τέσσερα χρόνια (1992-96) στη Τζένοα.

 

 

Ο Φαν Σιπ ήταν 41 φορές διεθνής με τη φανέλα των «οράνιε», έχοντας δύο γκολ στο ενεργητικό του. Ακόμα, στο βιογραφικό του υπάρχουν τέσσερα πρωταθλήματα, ενώ έχει και τρία Κύπελλα Ολλανδία. Παράλληλα, ήταν μέλος της ομάδας του Άγιαξ που είχε κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1987 και το Κύπελλο UEFA το 1992.

 

 

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 2001 από την Τβέντε, στην οποία έμεινε έναν χρόνο, ενώ ακολούθησε θητεία στη δεύτερη ομάδα του Άγιαξ. Από το 2004 ως το 2008 διετέλεσε βοηθός του Μάρκο Φαν Μπάστεν στην εθνική Ολλανδία. Ακολούθως μετακόμισε στην Αυστραλία, όπου εργάστηκε στη Μελβούρνη FC, ενώ μετά πήγε στη Γκουανταλαχάρα και επέστρεψε εκ νέου στην Αυστραλία.

 

 

Τελευταίος του πάγκος ήταν αυτός της Τσβόλε τη σεζόν 2017-18 και έκτοτε ήταν άνεργος.

 

cnn.gr