Βάρη: Αυτά είναι τα θύματα της μαφιόζικης εκτέλεσης

Ηγετικές θέσεις της μαφιόζικης ομάδας «Σκάλιαρι» ήταν οι δύο νεκροί στην διπλή δολοφονία στη Βάρη, ενώ φωτογραφίες τους δημοσιεύει ιστοσελίδα της Σερβίας.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kurir.rs, τα θύματα είναι ο 43χρονος Ιγκόρ Ντέντοβιτς σε βάρος του οποίου υπήρχε ένταλμα σύλληψης και ο επίσης 43χρονος Στέβαν Σταμάτοβιτς.

 

Ο Ντέντοβιτς φέρεται να ανέλαβε τα ηνία της μαφιόζικης ομάδας του Μαυροβουνίου μετά τη σύλληψη του προηγούμενου αρχηγού και σύμφωνα με το ίδιο μέσο, έχει «πλούσιο» βιογραφικό. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν και τα οποία επικαλείται η ιστοσελίδα ο Ντέντοβιτς είχε εμπλακεί σε υποθέσεις δολοφονιών και εμπορίου ναρκωτικών.

 

Η μαφιόζικη ομάδα «Σκάλιαρι» και είναι η μία από τις δύο πιο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο Μαυροβούνιο, με την άλλη να αποκαλείται «Καβάτσκι».

 

Η δράση των δύο ομάδων ξεκίνησε από την πόλη Κότορ όπου ως το 2014 αποτελούσαν ενιαία οργάνωση. Ωστόσο, η «εξαφάνιση» 200 κιλών κοκαΐνης στην Ισπανία οδήγησε στη διάσπασή τους και σε βεντέτα που έχει οδηγήσει σε περισσότερους από 40 νεκρούς και από τις δύο πλευρές την τελευταία πενταετία.

 

Σε πολλές από τις δολοφονίες, μάλιστα, τα θύματα εκτελέστηκαν μπροστά σε μέλη της οικογένειας τους, κάτι που συνέβη και στη Βάρη.

 

Η διπλή εκτέλεση στη Βάρη

 

Η διπλή δολοφονία σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής όταν ένοπλοι εισέβαλαν σε ψητοπωλείο στα Βλάχικα της Βάρης και εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο πελάτες, μπροστά στα έντρομα μάτια ανυποψίαστων ατόμων που βρίσκονταν στο κατάστημα.

 

Από τα πυρά τραυματίστηκε μία γυναίκα και μεταφέρθηκε στο «Ασκληπιείο» της Βούλας, χωρίς η ζωή της να διατρέχει κίνδυνο.

 

Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των τεσσάρων ενόπλων, ενώ στο μικροσκόπιο έχει τεθεί το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

 

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή εκτιμούσαν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

 

enikos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ