Βάρκες με μετανάστες φτάνουν στη Λέσβο

Την ώρα που ενισχύονται οι προσπάθειες αποσυμφόρησης του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες νέες βάρκες έφτασαν στο νησί, καθώς ο καλός καιρός επιτρέπει την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

 

Πάνω από 250 άτομα, πρόσφυγες και μετανάστες, έφτασαν στη Λέσβο σήμερα και καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η αποσυμφόρηση του Κέντρου Υποδοχής στη Μόρια.

 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πρωί έφτασαν στο νησί δύο βάρκες με 56 άτομα, ενώ άλλες πέντε βάρκες με περίπου 250 μετανάστες έφτασαν το μεσημέρι στη Σκάλα Συκαμιάς.

 

Από το πρωί πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στον καταυλισμό και ζητούν να φύγουν από τη Μόρια την οποία χαρακτηρίζουν φυλακή. Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν και πορεία, ωστόσο, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας τους εμπόδισαν να μεταβούν στην πόλη της Μυτιλήνης.

 

Στον Πειραιά 215 πρόσφυγες και μετανάστες

 

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο αποσυμφόρησης του καταυλισμού στη Μόρια μετά τη φωτιά και τα επεισόδια της Κυριακής.

 

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης το πλοίο «Νήσος Ρόδος» με 215 πρόσφυγες και μετανάστες από τον καταυλισμό στη Μόρια.

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσυμφορηθούν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τη μεταφορά στην ενδοχώρα προσφύγων και μεταναστών.

 

Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι ακόμα η αύξηση των επιστροφών στις 10.000 έως το τέλος του 2020.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ