Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου

Το ζήτημα των κτιριακών υποδομών στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου αντιμετωπίζεται πλέον με την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του κτιρίου. Εδώ και αρκετές ημέρες είχαν ξεκινήσει οι προεργασίες και πλέον μπήκαν οι σκαλωσιές για την ανακαίνιση του κτιρίου.

 

Για πολλούς, πάντως, το πρόβλημα είναι βαθύτερο και δεν αφορά μόνο τον εξωτερικό καλλωπισμό, αλλά την εκ βάθρων ανακαίνιση όλου του κτιρίου. Το οποίο μπορεί να αποτελεί ένα ιστορικό κτίριο για την πρωτεύουσα του νομού, ωστόσο χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις προκειμένου να συνεχίσει να στέκεται όρθιο στο κέντρο της πόλης. Παρεμβάσεις που δεν σχετίζονται μόνο με όσα μπορεί να δει κανείς, επιφανειακά, στο Δικαστικό Μέγαρο.

 

Ελάχιστοι, άλλωστε, θυμούνται ότι το 2005 (επί υπουργίας Αναστάση Παπαληγούρα στο Δικαιοσύνης) είχε γίνει μία μελέτη για την ολική ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου από την Θέμις Κατασκευαστική. Σε εκείνη την μελέτη είχε αποκαλυφθεί πως στα υπόγεια του κτιρίου τα θεμέλια “κολυμπούσαν” στο νερό και χρειάστηκε να γίνουν μεγάλες παρεμβάσεις, ώστε αυτά τα νερά να αντληθούν και να διασώσουν, προσωρινά έστω, την στερεότητα του κτιρίου.

 

Αυτή την περίοδο, πάντως, οι εργασίες αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο.

 

korinthia.net.gr