Υπογράφτηκε η σύμβαση για την ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων στην Κόρινθο

Η ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων μπαίνει πολύ σύντομα στην καθημερινότητα των Κορινθίων. Η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου και του εκπροσώπου της εταιρίας RECYCOM κ. Αράπη υπογράφτηκε το απόγευμα της Τετάρτης  δίνοντας το «πράσινο φως» στην διαδικασία τοποθέτησης  20 κάδων κόκκινου χρώματος, οι οποίοι σε πρώτη φάση προβλέπεται να τοποθετηθούν στην πόλη της Κορίνθου και σε σημεία που ο Δήμος θα υποδείξει.

 

Η ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων μειώνει τα υλικά που καταλήγουν στα σκουπίδια στο μόλις 2% και δίνει την δυνατότητα της επανάχρησης με την δημιουργία στολών εργασίας, ηχομονωτικών και θερμονωτικών υλικών, υλικών γέμισης καθισμάτων αυτοκινήτων κτλ.

 

 

Ήδη 35 δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα εφαρμόζουν την δράση, ο Δήμος Κορινθίων είναι ο 36ος. Η σύμβαση που υπεγράφη, πέραν της τοποθέτησης των κάδων, περιλαμβάνει:

 

  • Συντήρηση, αντικατάσταση (σε περίπτωση φθορών) και συλλογή – μεταφορά από την εταιρία

 

  • Ανταποδοτικά οφέλη  για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου (μέρος ρουχισμού και 100 ευρώ ανά μήνα για αγορά τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο).

 

korinthia.net.gr