Ζευγάρι συνελήφθη με αρχαία, εκρηκτικά και χασίς στη Μάνη

Έφοδο στο σπίτι ενός ζευγαριού Ελλήνων και σε ένα τροχόσπιτο που διατηρούν σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Γυθείου, μετά από πληροφορίες για κατοχή εκρηκτικών και αρχαίων αντικειμένων.

 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρήκαν συνολικά ένα πήλινο τμήμα αμφορέα και ένα πήλινο τμήμα οινοχόης και τα δυο των Βυζαντινών χρόνων, αλλά και εκρηκτική ύλη βάρους 392,2 γραμμαρίων, βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 2,31 μέτρων και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10,8 γραμμαρίων. Τα αρχαία αντικείμενα εξετάστηκαν από αρχαιολόγο, κρίθηκε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας και θα σταλούν στην αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία.

Ο 44χρονος και 41χρονη συνελήφθησαν, αλλά δεν αποκάλυψαν πώς βρέθηκαν στα χέρια τους τα αρχαία αντικείμενα, ούτε πού σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν τα εκρηκτικά και η έρευνα συνεχίζεται. Το ζευγάρι οδηγείται στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου με κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων, περί εκρηκτικών και περί ναρκωτικών.

 

protothema.gr