Ανατροπή δεδομένων στην Τούμπα: Μέτρησε το γκολ - Με υπαιτιότητα της ΑΕΚ διεκόπη ο αγώνας

Νέα ανατροπή δεδομένων στην Τούμπα, μύλος με την τελική έκβαση του αγώνα. Τι αναφέρει ο Κομίνης, ποια είναι η επίσημη θέση της ΑΕΚ.

 

Όπως διαβάσατε νωρίτερα, ο Γιώργος Κομίνης αποφάσισε την οριστική διακοπή του ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, περίπου δύο ώρες μετά τη φάση που τίναξε το παιχνίδι στον αέρα, στο 90 λεπτό του και αφορούσε το γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι, ωστόσο ακύρωσε ο διαιτητής έπειτα από συνεννόηση με τον βοηθό του.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ρέφερι της αναμέτρησης άλλαξε την απόφασή του εντός των αποδυτηρίων και έπειτα από τις διαβουλεύσεις που έγιναν και αποφάσισε να μετρήσει το γκολ του ΠΑΟΚ, αναφέροντας μάλιστα ότι ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε έπειτα από άρνηση της ΑΕΚ να βγει ξανά στο γήπεδο, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.

 

Από την πλευρά της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ αυτό που τονίστηκε ήταν ότι στην πραγματικότητα αιτία της διακοπής ήταν η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο και το κλίμα τρομοκρατίας που επικαλέστηκε από την πλευρά της στις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν. «Σε ματς με πιστόλια και μπράβους εμείς δεν συμμετέχουμε», ήταν η θέση της Ένωσης.

 

Τι προβλέπει το άρθρο για απειλές

 

Συγκεκριμένα, στις καταγγελίες της η ΑΕΚ έκανε λόγω για απειλή του Ιβάν Σαββίδη προς τον Κομίνη («είσαι νεκρός»), οπλοφορία εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά και επίθεση στον διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος Βασίλη Δημητριάδη. Το άρθρο του ΚΑΠ για απειλές συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη.

 

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:

 

α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,

 

β. αφαίρεσης βαθμών και

 

γ. υποβιβασμός ομάδας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ