Αναβρασμός, εντάσεις και αποχωρήσεις στους Αγίους Θεοδώρους (Εικόνες)

Πλήθος κατοίκων των Αγίων Θεοδώρων αλλά και από άλλες περιοχές του Δήμου, γέμισαν ασφυκτικά το Δημοτικό κατάστημα των Αγίων Θεοδώρων, προκειμένου να ενημερωθούν περί της (γνωστής, πλέον) εγκατάστασης μεταναστών στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη των Αγίων Θεοδώρων.

 

Στο έκτακτο τοπικό συμβούλιο, αν και είχαν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές του Νομού, παρών ήταν μόνον ο βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία Χρίστος Δήμας, εξελιξη για την οποία σας είχε ενημερώσει από χθες Τετάρτη 21 Νοεμβρίου το loutraki365.gr.

 

 

Οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Τσόγκας και Γιώργος Ψυχογιός, με επιστολή που απέστειλαν, ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν δυνατό να παραστούν, λόγω της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας, περί μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών. Πάντως, στην επιστολή τους επισήμαναν ότι το ζήτημα της εξόδου των μεταναστών από το Ξενοδοχείο, προς την Παλαιά Εθνική Οδό, ρυθμίστηκε, ώστε να περιοριστεί κατά το δυνατόν το ενδεχόμενο ατυχήματος. Επίσης, οι τρεις βουλευτές ξεκαθάρισαν, ότι όσες περιπτώσεις ανθρώπων φιλοξενούνται στην "Ηλιόχαρη" και είναι πιθανό στο παρόν ή στο μέλλον να χρειαστεί να τύχουν ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας, θα μεταφέρονται είτε στο Κέντρο Υγείας Κορίνθου είτε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα ενίσχυσης σε προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Θεοδώρων, οι τρεις βουλευτές, τόνισαν ότι έχει ήδη δρομολογηθεί συνάντηση με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη για να συζητήσουν σχετικά με το θέμα.

 

Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν το λόγο, εκφράζοντας τις ενστάσεις τους για άλλη μια φορά, κυρίως με τον τρόπο που μεταφέρθηκαν οι μετανάστες στο ξενοδοχείο Ηλιόχαρη των Αγίων Θεοδώρων, καθώς, εκτός της ΜΚΟ που είχε αναλάβει τη μετακίνηση και τη φιλοξενία, αλλά και τους ιδιοκτήτες του Ξενοδοχείου, κανείς δεν γνώριζε κάτι σχετικά με το θέμα.

 

Τα προβλήματα από την αιφνιδιαστική μετακίνησή των 392 μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους, φαίνεται ότι ακόμα, σχεδόν ένα μήνα μετά την άφιξή τους, δεν έχουν επιλυθεί. Χαρακτηριστικά, αναφέρθηκε ότι ακόμα κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ούτε καν τα στοιχεία των ανθρώπων αυτών, καθώς προστατεύονται από το Νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

 

 

Τα αίματα, όμως, άναψαν κυριολεκτικά όταν το λόγο πήρε η πρόεδρος των ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων, Ρούλα Βλαστάρη, η οποία ξεκίνησε την ομιλία της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "πρόκειται για λαθρομετανάστες και όχι για πρόσφυγες ή μετανάστες". Η τοποθέτησή της αυτή, προκάλεσε ένταση στην αίθουσα, ενώ ο τοπικός σύμβουλος Αγίων Θεοδώρων, Σωτήρης Λημνιώτης μάταια προσπαθούσε να πείσει τον πρόεδρο Άρη Κωνσταντή να της ζητήσει να ανακαλέσει. Η κυρία Βλαστάρη συνέχισε στον ίδιο τόνο, γεγονός που έφερε αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα, από την αίθουσα αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Κώστας Λογοθέτης, ο Σωτήρης Λημνιώτης αλλά και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Ασημακόπουλος. Την ίδια στιγμή, μερίδα ανθρώπων χειροκροτούσε τη Ρούλα Βλαστάρη, προτρέποντάς τη να συνεχίσει την ομιλία της.

 


Η πρόεδρος των ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων, Ρούλα Βλαστάρη

 


Η στιγμή της αποχώρησης του Χρήστου Ασημακόπουλου

 


Η στιγμή της αποχώρησης του Σωτήρη Λημνιώτη

 

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας της προέδρου των ΚΑΠΗ Αγίων Θεοδώρων, το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος ζήτησε από τους πολίτες, να καταθέσουν τις προτάσεις τους, αντί να παρουσιάσει ο ίδιος τις δικές του, ως όφειλε!

 

Τελικά, η πρόταση των πολιτών ήταν να δημιουργηθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από δημότες αλλά και μέλη της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες του Δήμου για ενημέρωση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αλλά και "για λόγους διαφάνειας", όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης. Την επιτροπή αυτή, αποτελούν οι δημότες Τσίτσης Αναστάσιος, Βλαστάρη Ρούλα, Χανικιάν Κάρολος και από την πλευρά του Δήμου, οι Άρης Κωνσταντής, Σπύρος Ράτης και ο Δήμαρχος.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τη συνεδρίαση παρακολούθησε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Θανάσης Πισιμίσης, ο οποίος ενημέρωσε ότι παρευρίσκεται ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σκοπό να καταγράψει τα "θέλω" των δημοτικών συμβούλων αλλά και των δημοτών, προκειμένου να τα μεταφέρει στον Περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη.