Αποκλειστικό! Προσεχώς σε διεθνή διαγωνισμό οι Καταρράκτες Λουτρακίου

Διεθνή διαγωνισμό, για την παραχώρηση και αξιοποίηση τόσο του καταστήματος όσο και του περιβάλλοντα χώρου των Καταρρακτών, ετοιμάζεται να προκυρήξει στο επόμενο διάστημα, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr...

 

Στην εμβληματική τεχνητή κατασκευή που δεσπόζει δίπλα στο ιστορικό κτήριο, των παλαιών ιαματικών πηγών, ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι εργασίες για τις βραχοπτώσεις, ενω απομένουν ηλεκτρικές και υδραυλικές εργασίες, προκειμένου να παραδοθεί και πάλι με ασφάλεια, στη διάθεση του κοινού.

 

Δυστυχώς, λόγω των μακροχρόνιων εργασιών, αρκετά από τα δένδρα που υπήρχαν στο σημείο, ξεράθηκαν, ενώ η εικόνα δεν θα αλλάξει πολύ, μέχρι να περάσει στον επόμενο ιδιοκτήτη. Άλλωστε, το τεράστιο δίχτυ που τοποθετήθηκε για να συγκρατεί τους βράχους και το οποίο ήρθε για να... μείνει, δεν επιτρέπει ιδιαίτερες παρεμβάσεις στο χώρο.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος ιδιοκτήτης, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για το χώρο, για τα επόμενα έτη, θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει το χώρο στα δικά του "θέλω".

 

Το συγκεκριμένο έργο, είχε βγει και το 2016 σε Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό, με τον εργολάβο της "Αλέξανδρος Τεχνική", Γιώργο Βλάχο να είναι ο πλειοδότης. Μάλιστα, το 2020 και ενώ οι Καταρράκτες παρέμεναν κλειστοί λόγω επικινδυνότητας, ο Γιώργος Βλάχος, ζήτησε να λυθεί η σύμβαση μίσθωσης που είχε συνάψει με την Τουριστική Λουτρακίου και να του επιστραφεί η προκαταβολή που είχε καταβάλλει.

 

Σημειώνεται ότι το ελάχιστο μίσθωμα που είχε οριστεί το 2016, ήταν 36.000 ευρώ ετησίως (για 15 έτη), ποσό σαφώς μικρότερο από αυτό που πρόκειται να ζητήσει αυτή τη φορά η Τουριστική Λουτρακίου, στην οποία ανήκει το έργο.