"Αστακός" η Κόρινθος! Ισχυρή αστυνομική δύναμη έξω από τα δικαστήρια

Ενώπιον του ανακριτή, στα δικαστήρια Κορίνθου οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί 10/2, έντεκα άνδρες και επτά γυναίκες Ρομά, για να απολογηθούν συμπληρωματικά για νέα αδικήματα που προέκυψαν από την άρση συνομιλιών των κινητών τους τηλεφώνων...

 

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι είναι μέλη των 4 μεγάλων εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες πουλούσαν ναρκωτικά διοχετεύοντάς τα στην ”αγορά” της Κορίνθου και έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, μετά από την μεγάλη και επιτυχημένη επιχείρηση του ΤΑ Κορίνθου, τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.

 

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν μέσα και έξω από τον καταυλισμό των Ρομά όπου οι Αστυνομικοί προχώρησαν σε πολλές προσαγωγές και συλλήψεις. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις 33 ατόμων, εκ των οποίων 21 άντρες ηλικίας από 22 – 55 ετών και 12 γυναίκες ηλικίας από 19 – 44 ετών.

 

Οι έρευνες βασίστηκαν κυρίως στην αξιοποίηση στοιχείων από παρακολούθηση τηλεφώνων στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, όπου γινόταν διακίνηση ηρωίνης, κάνναβης, κοκαΐνης και ναρκωτικών δισκίων.

 

Μάλιστα οι δράστες στο τηλέφωνο χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για τα ναρκωτικά όπως ”κότα” και ”άσπρες μπλούζες” για την κοκαΐνη και ”χώμα” με ”κόκκινες μπλούζες” για την ηρωίνη.

 

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν έφεραν στο φως μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, όπλων και χρηματικών ποσών.