Αυτός είναι ο 34χρονος ήρωας ως Έλληνας - Χειριστής του Mirage 2000-5

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο πιλότος που έχασε την ζωή του μετά τη συντριβή του μοιραίου Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας βορειονατολικά της Σκύρου.

 

Η καταγωγή του είναι από την περιοχή της Καρδίτσας και συγκεκριμένα το χωριό Μορφοβούνι ενώ υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης Τανάγρας στην 331 μοίρα. Είχε πάει στο νησί πριν από το Πάσχα σε αποστολή ετοιμότητας. Ήταν 34 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών.

 

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην περιοχή της πτώσης έχουν βρεθεί συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, καθώς και στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα πως δυστυχώς ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι νεκρός.

 

Στο προφίλ, που διατηρούσε στο facebook, υπάρχει μια φωτογραφία με Mirage.

 

Συλληπητήρια απο τον πολιτικό κόσμο

Την είδηση για τον νεκρό πιλότο ανακοίνωσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

 

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ», αναφέρει ο Πάνος Καμμένος.

 

Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) 12 Απριλίου 2018

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του πιλότου του Mirage 2000-5, Γιώργου Μπαλταδώρου εξέδωσε το γραφείο τύπου το Πρωθυπουργού.

 

«Σήμερα χάσαμε ένα σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος», αναφέρεται αρχικά στην ανακοίνωση.

 

«Η οδύνη όλων μας είναι μεγάλη, η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», συμπληρώνεται.

 

Καταλήγοντας, το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει: «Εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

 

Τη θλίψη του για τον θάνατο του πιλότου του αεροσκάφους Mirage 2000-5, που κατέπεσε την Πέμπτη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

 

«Εκ μέρους όλων των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θα ήθελα να εκφράσω την οδύνη μας για τον θάνατο του πιλότου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

 

«Η Βουλή των Ελλήνων αποδίδει φόρο τιμής στη μνήμη του, έφυγε υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας, αλλά θα μείνει για πάντα στις καρδιές και τη μνήμη μας», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

 

Μητσοτάκης: «Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα»

 

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Σμηναγού μας Γιώργου Μπαλταδώρου. Έδωσε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος, για την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Του οφείλουμε ευγνωμοσύνη, τον τιμούμε ως ήρωα και θα σταθούμε δίπλα στους δικούς του. Η μνήμη του ας γίνει πηγή θάρρους για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Και έμπνευση συνετής αποφασιστικότητας για ολόκληρο το λαό μας».

 

 

Ο αρμόδιος Τομεάρχης της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει, «Θρήνος για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου μας και στην Πολεμική Αεροπορία. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!».

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, επίσης σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει, «Νεκρός ο πιλότος του Mirage 2000-5. Έχασε την ζωή του υπηρετώντας την πατρίδα μας. Έφυγε αλλά δεν θα ξεχαστεί».

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζει σε ανάρτηση του, «Άλλος ένας πιλότος έπεσε στο Αιγαίο υπερασπιζόμενος την πατρίδα μας. Τα συλλυπητήριά μου στη μεγάλη οικογένεια της πολεμικής αεροπορίας καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του. Ο θάνατός του ας μας κάνει όλους πιο συνετούς».

 

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης σε ανάρτηση του δηλώνει, «Ένας ακόμη ήρως. Αθάνατος».

 

Πηγή: Real.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ