Εκλογή Προέδρου στο Λουτράκι: Μάριος Σακέλλης ή Ηλίας Κουμπούνης;

Αλλαγές στον τρόπο εκλογής προέδρων και συμβουλίων στις δημοτικές κοινότητες θεσπίστηκαν με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε τη Μεγάλη Τρίτη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ως ν. 5043/2023.

 

Με τη νέα διάταξη επανέρχονται σε ισχύ οι ρυθμίσεις που προβλέπουν την εκλογή του προέδρου της δημοτικής κοινότητας από το σύνολο των μελών του συμβουλίου μεταξύ των δύο πρώτων συμβούλων των δύο πρώτων κατά σειρά εκλογής συνδυασμών.

 

Η συγκεκριμένη διάταξη, όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Οικονομικών του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Τάσος Σακελλαρίου, στο loutraki365.gr, ισχύει για τις τρεις εκ των τεσσάρων τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, καθώς μόνο στην τοπική Κοινότητα Ισθμίας, το τοπικό ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Αρχής συγκέντρωσε πάνω από το 50% των ψήφων. Συνεπώς, μέχρι τις 28 Απριλίου, τα συμβούλια των δημοτικών κοινοτήτων (Λουτρακίου - Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων και Πισίων), οφείλουν να συνεδριάσουν, προκειμένου να εκλέξουν τον Πρόεδρό τους, ανάμεσα στον πρώτο, σε σταυρούς προτίμησης, σύμβουλο του πρώτου κατά σειρά εκλογής συνδυασμού και τον πρώτο, σε σταυρούς προτίμησης, σύμβουλο του δεύτερου συνδυασμού. Η θητεία τους θα έχει ισχύ μέχρι 31/12/2023.

 

Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιεύθηκε η πρόσκληση για την ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου - Περαχώρας, στην οποία θα διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για την Εκλογή Προέδρου του Συμβουλίου.

 

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως) την 23η Απριλίου 2023, ημέρα Κυριακή και ώρα 18:30 σε ειδική Συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 79Α του Ν. 3852/2010, όπως προστέθηκε με αυτές του άρθρου 10 του Ν. 5043/2023 (ΦΕΚ 91/13-04-2023 τ.Α'), προκειμένου να διεξαχθεί μυστική ψηφοφορία για την Εκλογή Προέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λουτρακίου Περαχώρας

 

Υπενθυμίζεται ότι τα 11 μέλη της Δ.Κ. Λουτρακίου - Περαχώρας, θα κληθούν να ψηφίσουν ανάμεσα στους Σακέλλη Μάριο (νυν πρόεδρος) και Κουμπούνη Ηλία.

 

Σακέλλης Μάριος | (Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών) - νυν πρόεδρος
Δρίτσας Δημήτριος | (Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών)
Μπάνου Θεοφανή (Φανή) | (Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών)
Μέξιας Ευάγγελος | (Δημοτική Ανανεωτική Παρέμβαση Πολιτών)
Κουμπούνης Ηλίας (Δύναμη Δημιουργίας)
Μέξιας Ανάργυρος (Δύναμη Δημιουργίας)
Μουτάφη Φανή (Δύναμη Δημιουργίας)
Αλεξανδρής Ιωάννης του Δημητρίου (Εναλλακτική Κίνηση)
Κόντης Ιωάννης του Παναγιώτη (Εναλλακτική Κίνηση)
Θώδη Μαρία του Δημητρίου (Λαϊκή Συσπείρωση)
Λογοθέτης Μιχαήλ του Νικολάου (Λαϊκή Συσπείρωση)