"Έτσι έγιναν όλα" Ο σύζυγος της Πόπης Σιαπκαρά, στο loutraki365

Με κομμένη την ανάσα το πανελλήνιο παρακολουθεί τις δραματικές εξελίξεις στην τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. Όσο περνούν οι ημέρες από την τραγωδία στο Μάτι, τόσο έρχονται στο φως της δημοσιότητας τραγικές ιστορίες ανθρώπων από την 23η ημέρα του Ιουλίου.

 

Ο Παναγιώτης Ντάγκαλος, ο σύζυγος της Πόπης Σιαπκαρά, υπάλληλος Ναυτιλιακής Εταιρείας στην Αθήνα, δεν μπορεί να ξεχάσει τις τραγικές ώρες που έζησε στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Πώς θα μπορούσε άλλωστε; Για πρώτη φορά, μετά το τραγικό περιστατικό, μιλάει στο loutraki365.gr.

 

«Ξύπνα, φεύγουμε», μου είπε η σύζυγός μου

 

"Είχαμε πάει διακοπές στην Ερέτρια Ευβοίας για μία εβδομάδα. Πριν την επιστροφή, αποφασίσαμε να πάμε σε σπίτι φιλικής οικογένειας στο Μάτι". Κανείς τους δεν μπορούσε να φανταστεί τον εφιάλτη που θα ακολουθούσε.

 

Όπως περιγράφει στο loutraki365.gr, τα πάντα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτων. «Στις 6:30 το απόγευμα η Πόπη μύρισε τον καπνό στην ατμόσφαιρα. Ξύπνα, φεύγουμε, μου είπε. Μαζέψαμε τα πράγματα, τα φορτώσαμε στο αυτοκίνητο και μπήκαμε μέσα για να φύγουμε».

 

Το ζευγάρι μαζί με το 3χρονο παιδί τους, κινήθηκαν με το αυτοκίνητό τους, προς μία κοντινή κατοικία από εκείνη, στην οποία φιλοξενούνταν, προκειμένου να παραδώσουν το κλειδί του σπιτιού στον φίλο τους.

 

Μέχρι εκείνη την ώρα, η οδός Περικλέους και η λεωφόρος Ποσειδώνος ήταν ανοιχτή. Ο Παναγιώτης παρέδωσε το κλειδί. Μέχρι να επιστρέψει στο αυτοκίνητο οι δρόμοι είχαν μπλοκάρει από ακινητοποιημένα οχήματα. "Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Οι φλόγες είχαν πλησιάσει απειλητικά το αυτοκίνητό μας. Ούτε που είχαμε μπορέσει να αντιληφθούμε ότι η πυρκαγιά κατέκαιγε πια τα πάντα γύρω μας".

 

 

 

Οι δυο γονείς αναφώνησαν σε πανικό και τρόμο: «Το παιδί, το παιδί!». Ταυτόχρονη η φωνή τους. Ο Παναγιώτης άρπαξε στην αγκαλιά το παιδί, το τύλιξε με μια πετσέτα και άρχισε να τρέχει για να ξεφύγει από την κόλαση, ανάμεσα σε φλόγες που υψώνονταν σε ύψος πέντε μέτρων, με το θερμικό φορτίο να καίει τα πάντα γύρω, μέσα σε ουρλιαχτά ανθρώπων.

 

 

Κατευθύνθηκε προς την παραλία, έχοντας απομνημονεύσει τον δρόμο από την προηγούμενη ημέρα που πήγαν για μπάνιο με την οικογένειά του. Ηταν η πρώτη φορά που περνούσαν εκεί τις διακοπές τους.

 

Ετρεχα με το παιδί σφιχτά στην αγκαλιά σχεδόν στα τυφλά από τους καπνούς και τους δυνατούς ανέμους. Αρχικά, έπεσα πάνω σε μαντρότοιχο και η πορεία μου προς τη θάλασσα διεκόπη. Προσπάθησα να παραμείνω ψύχραιμος και τελικά εντόπισα τη διαδρομή προς τη θάλασσα. Εμεινα στην παραλία μαζί με το παιδί, για περίπου δύο ώρες. Η γυναίκα μου δεν είχε δώσει σημεία ζωής".

 

Όταν η αδηφαγία της τεράστιας φωτιά άρχισε να υποχωρεί, όταν σταμάτησαν οι εκρήξεις στα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων, επέστρεψε στο σημείο, όπου ήταν το αυτοκίνητο. Οι πόρτες ήταν ανοιχτές. Είδε μία καμένη σορό δίπλα...

 

«Πήρα το μωρό μου και έτρεξα στη θάλασσα. Με τη σύζυγό μου δεν ξέρω τι έχει συμβεί. Νομίζω ότι κάηκε εδώ», είπε ο Παναγιώτης μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, λίγα λεπτά μετά την καταστροφή.

 

Η Πόπη Σιαπκαρά, δηλώθηκε ως αγνοούμενη, από τις πρώτες ώρες μετά την πύρινη λαίλαπα που σάρωσε με κινηματογραφική ταχύτητα την περιοχή. Το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε έξω από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο της, δεν ήταν δυνατόν να αναγνωριστεί από τον αδερφό της. Ζητήθηκε ταυτοποίηση, μέσω test DNA. «Αν δεν ταυτοποιηθεί η σορός που βρέθηκε δίπλα στο αμάξι, η Πόπη είναι αγνοούμενη», δήλωνε συνεχώς ο πατέρας της, Άγγελος.

 

Λίγες ημέρες μετά, η τραγική επιβεβαίωση ήρθε.  Η Πόπη, ήταν ανάμεσα στα θύματα. Η σορός της, είχε ταυτοποιηθεί.