Γκρεμίστε τα τείχη του Λουτρακίου: Πρωταθλητής κόσμου ο Μέρλος στο Τάμπερε!

Τεράστια επιτυχία για το Λουτράκι, τον ελληνικό αθλητισμό και τον ελληνικό στίβο με τον Αντώνη Μέρλο να κατακτά στο ύψος το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

 

Ο πρωταθλητής μας είχε καλύτερο άλμα στα 2.23, επίδοση που ήταν αρκετή για να του δώσει το χρυσό μετάλλιο στο Τάμπερε.

 

Ο Μέρλος που έκανε την καλύτερη επίδοση στην καριέρα του, πέρασε το ίδιο ύψος με τον Μεξικανό Βίλχες, αλλά τελικά αποφασίστηκε να μην γίνει αγώνας μπαράζ, αλλά να μοιραστούν το μετάλλιο.

 

Ο Μέρλος, ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,07 μ. με έγκυρο άλμα, ξεπέρασε με την δεύτερη τα 2,12 μ. και με την πρώτη τα 2,16 μ., 2,19 μ., 2,21 μ. και 2,23 μ. και άφησε στην ιστορία το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2,20 μ., από το 2017. 

 

 

Ο αθλητής τον χειμώνα ταξίδεψε στις ΗΠΑ για να ξεκινήσει τις σπουδές του στη Τζόρτζια, παρά τις δυσκολίες προσαρμογής στο νέο περιβάλλον, αλλά και τον τραυματισμό που τον είχε ταλαιπωρήσει από την περσινή χρονιά, κατάφερε να βρει το δρόμο του και φτάσει έως το χρυσό μετάλλιο στο κορυφαίο γεγονός της κατηγορίας του. Μέρλος και Βίλχες συμφώνησαν να μην κάνουν αγώνα μπαράζ και να ανέβουν παρέα στο βάθρο των νικητών. Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν οι Μπλέικ (ΗΠΑ) και Πόλ (Ν. Αφρική) με 2,23 μέτρα.

 

 

Η Ελλάδα κατέκτησε το δεύτερο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το 12ο της στο σύνολο. Η χώρα μας κατακτά χρυσό μετάλλιο ύστερα από 10 χρόνια και τη νίκη του Περικλή Ιακωβάκη στο Ανσι.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Αντώνης Μέρλος: Το χρυσό άλμα που τον έφερε στην κορυφή του κόσμου! (video)