“Χαρτοπόλεμος” Σταυρέλη-Πρωτοπαπά στο Δήμο Κορινθίων

“Κοκορομαχία” μεταξύ δυο εκ των υποψηφίων Δημάρχων Κορινθίων ξέσπασε τις τελευταίες ώρες στην Κόρινθο, με αφορμή δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων, σε προ ημερών ραδιοφωνική συνέντευξη.

 

Ο Βασίλης Νανόπουλος, στην εν λόγω συνέντευξη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, σε πρώην συνεργαζόμενους με την παράταξή του, οι οποίοι έχουν προσχωρήσει πλέον στο συνδυασμό του Νίκου Σταυρέλη, καταγγέλλοντας ότι απαιτούσαν διαφόρων ειδών “ανταλλάγματα” και πως για το λόγο αυτόν τους «άφησε να φύγουν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, λέγοντας στην κατάληξη των δηλώσεων για το συγκεκριμένο θέμα, «ξεφορτώθηκα τα βαρίδια».

 

Πρώτος εξέδωσε ανακοίνωση, την Τετάρτη 16 Αυγούστου, ο επικεφαλής της παράταξης “Πράσινη Πόλη” και υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων, Δημήτρης Πρωτοπαπάς.

 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

«Κόρινθος 14/8/2023

 

Συμφωνία ή καραμπινάτη οικονομική συναλλαγή στον Δήμο Κορινθίων;

 

«Αναγκάστηκα να κάνω υποχωρήσεις για να προσελκύσω την ψήφο τους. Και αυτό λειτούργησε. Ήθελα την ψήφο τους, ήθελαν τον μισθό και την θέση»!!!
(Κυνική ομολογία του απερχόμενου Δημάρχου Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλου)

Με αφορμή μια συνέντευξη του Δημάρχου και το αλισβερίσι υποψηφίων συμβούλων μεταξύ των παρατάξεων κ.κ. Νανόπουλου και Σταυρέλη, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ νιώθει την υποχρέωση να ενημερώσει τους Κορίνθιους δημότες για τις διάφορες συναλλαγές που γίνονταν τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Κορινθίων και το απίστευτο παρασκήνιο μεταξύ των δύο παρατάξεων και των συμβούλων τους, που αποτελούν κατά τη γνώμη μας ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

 

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε στις 11/8 στο Info Radio 95,8 με ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στην δημοσιογράφο κ. Φωτούλα Δημητριάδη, ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Νανόπουλος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην αποχώρηση κάποιων στελεχών που επί 4 χρόνια συνεργάστηκαν στενά μαζί του (π.χ. αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών κ.ά.).Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την αποχώρησή τους από την παράταξή του, μέσα στη βιασύνη του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αποκάλυψε την πιο τρανταχτή πολιτικό-οικονομική συναλλαγή που έχει παραδεχτεί ποτέ Δήμαρχος!

 

Αφού εξήγησε ότι με τους 8 συμβούλους που εξέλεξε το 2019 η παράταξή του, λόγω της απλής αναλογικής, δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος, προέβη στην πιο κυνική ομολογία για το πώς οι 8 έγιναν 17:
Σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ κυνισμού και με ωμή παραδοχή πολιτικής ανευθυνότητας αποκάλυψε:

 

• «Αναγκάστηκα να κάνω υποχωρήσεις για να προσελκύσω την ψήφο τους. Και αυτό λειτούργησε»!!!

 

• «Αυτοί που αποχώρησαν (σημ.: εννοεί τώρα τελευταία από την παράταξή του), δεν ήταν μαζί μου στις προηγούμενες εκλογές. Ήταν μια συμφωνία, μια σύμβαση που κάναμε τότε…, ήθελα την ψήφο τους, ήθελαν το μισθό και τη θέση»!!!

 

• «Εγώ, αν τους έδινα τις παροχές που ζητούσαν, θα τους είχα μαζί μου, έτσι δεν είναι; Είχα την εξουσία, θα τους έδινα αυτό που ζητούσαν και θα τους είχα μαζί μου»!

 

Τόσο απλά είναι τα πράγματα για τον δήμαρχο Κορινθίων!

 

Συνεχίζει μάλιστα να αναφέρεται στη συναλλαγή μιλώντας για συγκεκριμένα πρόσωπα, πρώτα έναν αντιδήμαρχό του και έπειτα κάποιους άλλους που τον στήριζαν με την ψήφο τους.

 

Χαρείτε υπευθυνότητα και σοβαρότητα του Δημάρχου:

 

• «Κάποιος λέει ότι ήταν άμισθος. Όχι δεν ήταν άμισθος, ήταν έμμισθος και παραιτήθηκε τρεις μέρες πριν λήξει η θητεία του για να πάει με το αντίπαλο ψηφοδέλτιο» (εννοεί του κ. Σταυρέλη)!!!

 

• «Αν στον άλλο που ήθελε αποκλειστικά τις προμήθειες του Δήμου, του έλεγα ναι, θα τον είχα μαζί μου»!!!

 

• «Αν στον τρίτο τον άφηνα να κάνει τις αναθέσεις που ήθελε, θα τον είχα μαζί μου»!!!

 

• «Αν τον άλλον, τον άφηνα να καταστρέφει και να μην κάνει έργο στον αθλητισμό, θα τον είχα μαζί μου»!!!

 

Και καταλήγει πλήρης αλαζονείας και κομπορρημοσύνης:

 

• «Δηλαδή αν τους έδινα τις παροχές που ήθελαν, θα τους είχα μαζί μου. Άρα άφησα να φύγουν τα βαρίδια από δίπλα μου και το ξαναλέω άφησα να φύγουν τα βαρίδια από δίπλα μου»!!!

 

• «Η άλλη πλευρά (σημ.: εννοεί την παράταξη Σταυρέλη) έχει συγκεντρώσει όλους αυτούς που επιδιώκουν το ίδιον όφελος από τον Δήμο – και το λέω κατηγορηματικά για να το ξέρουν οι πολίτες: δείτε τον κάθε έναν που είναι στο άλλο ψηφοδέλτιο για να διαπιστώσετε ποιο είναι το ίδιον όφελος που επιδιώκει»!!!

 

Προειδοποιεί μάλιστα εμάς τους δημότες που πρόκειται να πάμε στις κάλπες των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, έχων ιδίαν πείραν: 

 

• «ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ»!!!

 

Και εμείς, ως ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, θέτουμε το ερώτημα:

 

-Και γιατί κ. Νανόπουλε, δεν κάνατε αυτές τις καταγγελίες τόσα χρόνια, όταν συναλλασσόσασταν (πήρατε ψήφο-δώσατε αντιδημαρχία ), συναγελαζόσασταν και εκβιαζόσασταν, αλλά τις κάνετε σήμερα που αποχώρησαν όλα αυτά τα «βαρίδια», όπως τα αποκαλέσατε τώρα για να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του κ. Σταυρέλη;

 

-Εσείς κ. Σταυρέλη, γνωρίζατε τα κατορθώματα όλων αυτών, κι αν ναι, γιατί τους συμπεριλάβατε με καμάρι στα ψηφοδέλτιά σας ή αν όχι και το μάθατε προχθές από τα χείλη του απερχόμενου Δημάρχου, θα αποπέμψετε τώρα αυτά τα «βαρίδια» από την παράταξή σας; 

 

Οι δημότες του Δήμου Κορινθίων απαιτούν καθαρές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

 

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ, δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον κατήφορο που διάλεξαν και υιοθετούν χρόνια αυτές οι παρατάξεις.

 

Τέλος εποχής, αλλαγή σε πρόσωπα και νοοτροπίες!
Για να φέρουμε τη διαφάνεια, την εμπιστοσύνη και την ελπίδα στην Κόρινθο!

 

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές οι Κορίνθιοι θα κληθούν να απαντήσουν αν αποδέχονται αυτά τα πρόσωπα και τις πρακτικές τους η αν θα αλλάξουν σελίδα στο Δήμο. 

 

Με αίσθημα ευθύνης καλούμε τους πολίτες με την ορθή τους κρίση να καταδικάσουν αυτά που τους υποτιμούν, δηλαδή αυτές τις πολιτικές, το παρασκήνιο, τον αμοραλισμό και τους, καθ’ομολογία του απερχόμενου Δημάρχου, παράγοντες που «πάνε να ωφεληθούν» από τον πολύπαθο Δήμο Κορινθίων. 

 

Στις 8 Οκτωβρίου ο Δήμος Κορινθίων με πρωταγωνιστή την ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ και με υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Πρωτοπαπά, αλλάζει σελίδα.

 

Οι πολίτες τώρα γνωρίζουν:

 

Επιλέγουν πρόσωπα με ήθος, καθαρό λόγο, αξιοπιστία, επιστημονική επάρκεια και ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς!
Το Γραφείο Τύπου

 

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

 

Λίγο αργότερα, την ίδια ημέρα, εξέδωσε ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης “Πνοή Δημιουργίας” και υποψήφιο Δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, με την οποία επιτέθηκε κυρίως στον ανθυποψήφιό του, Δημήτρη Πρωτοπαπά και δευτερευόντως στο Δήμαρχο, Βασίλη Νανόπουλο.

 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

«Με μεγάλη έκπληξη ακούσαμε τον απερχόμενο Δήμαρχο πριν λίγες ημέρες να κατηγορεί με απίστευτες εκφράσεις στελέχη που συμπορεύτηκαν μαζί του και τα οποία όταν κατάλαβαν τον τρόπο που διοικεί απεχώρησαν.

 

Μεγαλύτερη έκπληξη όμως νιώσαμε από το δελτίο τύπου της Πράσινης Πόλης με το οποίο προσπάθησαν να εμπλέξουν εμένα προσωπικά και τη ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ στα κατορθώματα του απερχόμενου Δημάρχου. Ίσως να έχουν εμπειρίες του παρελθόντος και να γνωρίζουν κάτι παραπάνω από την τότε συνεργασία τους.

 

Επί της ουσίας όμως.

 

Είναι αδιανόητο να ρίχνονται Κορίνθιοι συμπολίτες μας στην πυρά επειδή έτσι βολεύει μερικούς. Μιλάμε για ανθρώπους που δεν μπορεί κανείς να τους προσάψει απολύτως τίποτα κοινωνικά, επαγγελματικά, οικογενειακά.

 

Ξεχνούν βέβαια και ο Δήμαρχος και η Πράσινη Πόλη ότι όλοι οι αποχωρήσαντες δημοτικοί σύμβουλοι που είχαν θέση ευθύνης ήσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία άμισθοι, είτε προερχόντουσαν από την παράταξη του κ. Νανόπουλου (Κουτσογκίλας, Παπαδημητρίου), είτε από την παράταξη του κ. Καλλίρη, είτε του πρώην Δημάρχου.

 

Ξεχνούν ότι κανένας από τους αποχωρήσαντες δημοτικούς συμβούλους ούτε είχαν καμία συναλλαγή με το Δήμο ούτε φυσικά θα μπορούσαν να έχουν.

 

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Σταυρέλης και η ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ουδέποτε προσήλθε σε συναλλαγές. Είμαστε πεντακάθαροι. Ούτε ο χαρακτήρας μου , ούτε η επαγγελματική μου διαδρομή το επιτρέπουν ούτε έδωσα ποτέ στο παρελθόν κανένα τέτοιο δικαίωμα. Αυτό είναι ίδιον άλλων . Η συνεργασία μας για τις επόμενες δημοτικές εκλογές είναι ξεκάθαρη, με αρχές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνο το καλό της Κορίνθου και του Δήμου κορινθίων είναι η οδός συνεργασίας μας. Μην ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα. 

 

Ας μάθουν τέλος ότι το ήθος, ο καθαρός λόγος, η αξιοπιστία, η επιστημονική επάρκεια και η ανιδιοτελής διάθεση για προσφορά, είναι χαρακτηριστικά που αποδεικνύονται με πράξεις και μονάχα ο πολίτης αποδίδει σε πρόσωπα και συνδυασμούς και όχι εμείς στους εαυτούς μας.
Άλλωστε ο αυτοπροσδιορισμός δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος».

 

Ωστόσο, ο πόλεμος ανακοινώσεων δεν σταμάτησε εδώ, αφού, σήμερα, Πέμπτη 17 Αυγούστου, ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς εξέδωσε νέα ανακοίνωσε, η οποία έχει ως εξής:

 

«Για τον κ. Σταυρέλη και για όσους έχουν κοντή μνήμη

 

Αφορμή για το σημερινό Δελτίο Τύπου είναι αφ’ ενός μεν η σύγχυση που προκάλεσε το προηγούμενο Δελτίο Τύπου μας σχετικά με τη συνέντευξη του δημάρχου και αφ’ ετέρου η επιθυμία μας να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας όχι μόνο για το παρόν αλλά και για το παρελθόν.

 

Στο προσκήνιο οι δύο πρωταγωνιστές υποψήφιοι δήμαρχοι Νανόπουλος-Σταυρέλης ανταλλάσσουν πυρά για τις εκατέρωθεν μετακινήσεις συμβούλων, για τον αν ήταν έμμισθοι οι άμισθοι, αν ήταν χρήσιμοι ή ελλιπείς που μόνο μειδιάματα προκαλούν.

 

Εμείς ανατρέχουμε στο παρελθόν και με τη βοήθεια της τεχνολογίας παρουσιάζουμε στοιχεία που, δυστυχώς, δεν τιμούν τον κ. Σταυρέλη.

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15/9/ 2021 ο κ. Σταυρέλης, με αφορμή την αποχώρηση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Ταγαρά και την προσχώρησή του στο συνδυασμό του κ. Νανόπουλου αναφώνησε «Ποιος διοικεί τελικά αυτόν τον δήμο” ;

 

Δείτε το σύνολο των δηλώσεων και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου https://dmnews.gr/.../nikos-stayrelis-poios-dioikei.../ και τη μεγάλη θλίψη του κ. Σταυρέλη για όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Παράλληλα στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο θαυμάζουμε την οξύτητα των αντιπαραθέσεων μεταξύ των κ.κ. Πνευματικού- Νανόπουλου. Σήμερα, εν έτει 2023, είναι δύο καλοί φίλοι και συνεργάτες σε κοινό αγώνα κατά της Πνοής Δημιουργίας με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Νίκο Σταυρέλη.

 

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε…

 

Στις 2 Ιουλίου 2023 ο κ. Βασίλης Ταγαράς, που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της Πορείας Ευθύνης του Α. Πνευματικού και προσχώρησε στη Συμμαχία Πολιτών του κ. Νανόπουλου, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό «Πνοή Δημιουργίας» του κ. Νίκου Σταυρέλη. Η τέλεια πιρουέτα, με τριπλό άξελ και πεταχτό άλμα.

 

Και ώ του θαύματος! Ενώ το 2021 ο κ. Σταυρέλης ήθελε να μεταβεί στον Εισαγγελέα διότι κάποιος επιχειρηματίας ασκούσε πιέσεις στον κ. Ταγαρά Βασίλειο ώστε να προσχωρήσει στην παράταξη Νανόπουλου και αναφωνούσε «Ποιος διοικεί τελικά αυτόν τον δήμο;” μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Ταγαρά με τον συνδυασμό του περιχαρής ανακοίνωσε :

 

« Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να υποδεχθώ στην ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ την υποψηφιότητα του Βασίλη Ταγαρά.»
Διαβάστε εδώ https://korinthosnews.com/.../municipality-of-corinth/53599/

 

Εν κατακλείδι, όταν ο κ. Ταγαράς προσχωρούσε στην Συμμαχία Πολιτών του κ. Νανόπουλου, ο κ. Σταυρέλης ήθελε να πάει στον Εισαγγελέα. Σήμερα, η προσχώρηση του κ. Ταγαρά στην παράταξή του «περιποιεί ιδιαίτερη τιμή» Το καλλιτεχνικό πατινάζ στο μεγαλείο του με πολλές πιρουέτες, άξελ, περιστροφές στον αέρα , σε λίγες γραμμές του κ. Σταυρέλη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Θα παρακαλούσαμε τον κ. Σταυρέλη να μετρά τα λόγια του όταν αναφέρεται στην Πράσινη Πόλη. Η Πράσινη Πόλη έχει μνήμη, γνώση των πραγμάτων, μελετά και ενημερώνει.

 

Το Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ».