Η πιο ανοιξιάτικη γιορτή στο Σχίνο

Την Κυριακή 5/5/2019 πραγματοποιήθηκε η 3η γιορτή του Τριαντάφυλλου / Ανθεστήρια στο Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού στο Σχίνο Λουτρακίου, όπου πια πρόκειται για ένα θεσμό που έχει αγαπηθεί από ντόπιους αλλά και επισκέπτες.

 

Τα Ανθεστήρια κινούνταν ανάμεσα σε δύο άκρα: την άκρατη χαρά για τη ζωή και τη βαθιά θλίψη για τον θάνατο. Ήταν μια γιορτή αφιερωμένη στη φύση, στα λουλούδια και στο κρασί, μια ευκαιρία για γλέντι και για να πάρουν δώρα τα μικρά παιδιά.

 

 

Το Κέντρο Ελληνισμού Ιδρύματος Δαμιανού, ένας εξαίσιος χώρος, απαράμιλλης ομορφιάς, χαρίζει στον επισκέπτη την ανοιξιάτικη αίσθηση-οσμή των ποικίλλων λουλουδιών που θα γνωρίσει ενώ έχει την ευκαιρία να γευτεί το ιδιαίτερο ροδόνερο με τη συνοδεία μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων.

 

Ένας χώρος όπου συναντάται η ιστορία με τη νεωτερικότητα, η αξία των προγόνων και η προσφορά τους στον πολιτισμό μας, στα έθιμα που συνεχίζουμε να διατηρούμε μέχρι και σήμερα!

 

Αξίζει για κάθε λάτρη της φύσης να επισκεφτεί το Ίδρυμα αυτό, να αισθανθεί την ενέργεια της παράδοσης και να φροντίσει να μη λησμονηθεί.

 

 

 

πηγή: sfedona.gr