Και τώρα η τελική ευθεία για την ΑΕΚ με τα ντέρμπι τίτλου

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την απόδραση της ΑΕΚ από το Βικελίδης με το διπλό και τα μεγάλα ματς που έρχονται, αρχής γενομένης αυτού με τον Παναθηναϊκό.

 

Θα ήθελα να ξέρω τι τους είπε ο Ματίας Αλμέιδα στα αποδυτήρια, στη διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου.

 

Θα ήθελα επίσης, να ήμουν στη Θεσσαλονίκη για να τον ρωτήσω ποιο ήταν ακριβώς το σκεπτικό του να παρατάξει την ομάδα σε παιχνίδι δίχως αύριο, σε αγώνα που μόνο η νίκη θα διατηρούσε την ΑΕΚ σε τροχιά τίτλου με δυνατές πιθανότητες, επιλέγοντας αυτό το δίδυμο στα χαφ (Γιόνσον - Σιμάνσκι) που δημιουργικά χωλαίνει τόσο πολύ.

 

Εξαιρετικοί είναι και οι δύο ως αμυντικοί μέσοι, ο καθένας έχει τα δικά του καλά χαρακτηριστικά, ως δίδυμο όμως υπάρχει μια συγκεκριμένη αδυναμία που αντανακλά σε όλη την ομάδα. Η καλή ανάπτυξη.

 

Ο Αλμέιδα ήταν εκεί, εγώ στην Αθήνα, ο χρόνος δεν υπάρχει πλέον για να μείνουμε στο πίσω αν και θα πρέπει κάποια στιγμή να το ρωτήσουμε αυτό, ώστε να μάθουμε και το σκεπτικό του, καθώς είναι άνθρωπος ο οποίος τα εξηγεί όλα.

 

Είμαι ωστόσο, βέβαιος ότι για να παρουσιάσει στο δεύτερο ημίχρονο μια πυρηνική ΑΕΚ θα πρέπει να τους έχωσε πολλά.

 

Όσα έπρεπε για να ξυπνήσει τον εγωισμό τους και να τους δώσει να καταλάβουν ότι δεν γίνεται να κάνουν τίποτα περισσότερο φεύγοντας ηττημένοι ή έστω με ισοπαλία από το Βικελίδης.

 

Ό,τι κι αν τους είπε, έπιασε

 

Η ΑΕΚ εξακολουθεί να είναι μία ομάδα με συγκεκριμένα προβλήματα, αλλά και πολλές δυνατότητες. Τους έπεισε να εμφανίσουν αυτές απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος έπαιζε για την τιμή του, αλλά χωρίς άλλο πραγματικό κίνητρο.

 

Μια ομάδα που έδωσε κανονικό αγώνα για να κοντράρει και να κόψει βαθμούς από την Ένωση, έναν αντίπαλο που είχε σε εκπληκτική βραδιά τον αναπληρωματικό τερματοφύλακά του, ο οποίος βρέθηκε από το παράθυρο στην ενδεκάδα κι έκανε το παιχνίδι της ζωής του.

 

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και λίγο έλειψε η ΑΕΚ να χάσει σημαντικές από τις πιθανότητες που έχει για την κατάκτηση του τίτλου, λόγω του Χουτεσιώτη. Μπράβο του, σπουδαίο παιχνίδι πραγματικά!

 

Ο Άμραμπατ έλυσε τον γόρδιο δεσμό

 

Κι αντιστρόφως, χάρη στον Άμραμπατ, αυτόν τον 37χρονο έφηβο που έπαιζε όλο τον Άρη μόνος του, κατάφερε εν τέλει να λύσει τον γόρδιο δεσμό του δευτέρου ημιχρόνου και να πάρει το τρίποντο απέναντι στην ομάδα που φέτος την πέταξε έξω από το Κύπελλο Ελλάδας Betsson και της στέρησε την πρωτιά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, στο τελευταίο ματς της κανονικής περιόδου αυτού.

 

Ένα καταπληκτικό παιχνίδι από το Μαροκινό που αξίζει συμβόλαιο στην ΑΕΚ για επιπλέον μία σεζόν. Κι ας το συζητήσουμε ξανά το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

Όλα τώρα για την ΑΕΚ είναι το εντός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (17/04). Με όσους θα είναι διαθέσιμοι, καθώς η απώλεια του Γκατσίνοβιτς κι ο νέος τραυματισμός του Γκαρσία δημιουργούν ανασφάλεια κι απορίες ενόψει της Τετάρτης.

 

Σίγουρα, ωστόσο, όσοι θα δώσουν τη μάχη θα κάνουν την προσπάθεια που απαιτείται, την κατάθεση ψυχής που πρέπει να γίνει ώστε να πάρει η ομάδα το παιχνίδι αυτό, το μεγαλύτερο της σεζόν μέχρι το επόμενο.

 

Τρία ντέρμπι έρχονται, δύο νίκες απαιτούνται. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι απίθανο. Αν τις πάρει, η ΑΕΚ θα είναι ξανά πρωταθλήτρια.

 

Την ερχόμενη Κυριακή (28/04), θα ξέρουμε.

 

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ