“Κοκορομαχία” στο Δήμο Κορινθίων

Η πολιτική “κοκορομαχία” μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων Κορινθίων, Νίκου Σταυρέλη και Δημήτρη Πρωτοπαπά, που ξέσπασε την επομένη του Δεκαπενταύγουστου, με διαδοχικές ανακοινώσεις εκατέρωθεν, μπορεί να έκλεισε προς το παρόν, με την άνωθεν ανακοίνωση-παρέμβαση του Δημάρχου, Βασίλη Νανόπουλου, κατάφερε ωστόσο, να στιγματίσει από νωρίς, την προεκλογική περίοδο του Δήμου Κορινθίων.

 

Η ανυπαρξία κατ’ ουσίαν πολιτικής κριτικής, η παρελθοντολογία, η προσπάθεια ανεύρεσης σκανδάλων εκεί που δεν υπάρχουν, αλλά και η, γεμάτη υπονοούμενα, ανακοίνωση από πρώην Αντιδήμαρχο, αποτέλεσαν τα κύρια χαρακτηριστικά της ανούσιας αυτής, αντιπαράθεσης από τους κεντρικούς πρωταγωνιστές κ.κ. Σταυρέλη και Πρωτοπαπά, οι οποίοι ζητούν την εντολή των δημοτών για το δημαρχιακό θώκο. Αξίζει μάλιστα, να σημειωθεί, για την “παρέμβαση” του εν λόγω πρώην Αντιδημάρχου, το σχόλιο στενού συνεργάτη του Βασίλη Νανόπουλου, ο οποίος παρατηρώντας τα αναγραφόμενα στην εν λόγω “ανακοίνωση”, σχολίασε πως «κινήθηκε στα όρια -αν όχι πέραν αυτών- του ήθους και της ευπρέπειας, φθάνοντας σε ακραίες αναφορές,  όπως άλλωστε μπορεί να διαπιστώσει και οποιοσδήποτε απλός αναγνώστης της».

 

Μπορεί η όλη αντιπαράθεση να ξεκίνησε επ’ αφορμής των δηλώσεων του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου σε ραδιοφωνική συνέντευξη, την οποία παρεχώρησε, εξελίχθηκε όμως, πολύ γρήγορα, σε προσωπική αντιπαράθεση μεταξύ των δυο υποψηφίων Δημάρχων, Σταυρέλη και Πρωτοπαπά και κατέληξε στην ακραία, αν όχι προβληματική, ανακοίνωση του πρώην Αντιδημάρχου, ο οποίος «παρενέβη, ως μη όφειλε», παρακάμπτοντας και προσβάλλοντας εμφανώς, ακόμη και τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου με το οποίο κατέρχεται στις επικείμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, Νίκο Σταυρέλη. Και όπως επισημαίνει άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του Δημάρχου, Βασίλη Νανόπουλου, ο οποίος κλήθηκε από το loutraki365, να σχολιάσει, υπό τον όρο της ανωνυμίας, «αυτό είναι ξεκάθαρο, διότι η “κάλυψη” την οποία παρείχε στον πρώην Αντιδήμαρχο, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της “Πνοής Δημιουργίας”, ήταν εμφανής, επίμονη και ξεκάθαρη. Βέβαια, δεν χρειαζόταν καμία κάλυψη. Διότι τα πάντα έχουν αποδειχθεί! Ο εν λόγω έμμισθος πρώην Αντιδήμαρχος, αφού ενθυλάκωσε περισσότερα από 38 χιλιάδες ευρώ κι αφού είδε ότι ο Δήμαρχος είχε αντιληφθεί το ρόλο του, απεχώρησε και καταγγέλλει από τη νέα “πολιτική στέγη” του. Ουδείς λόγος υπήρξε λοιπόν, για ανακοίνωση, εκτός από το ενδεχόμενο του θράσους από τον πρώην Αντιδήμαρχο. Με την αχρείαστη “ανακοίνωση-παρέμβασή” του συνεπώς, ο εν λόγω πρώην Αντιδήμαρχος, το μόνο σίγουρο που κατάφερε ήταν να καταδείξει ότι δεν σέβεται, ότι αμφισβητεί την επάρκεια και ότι υποσκελίζει ξεκάθαρα, τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου του. Αλλά, αυτό είναι πρόβλημα του κυρίου Σταυρέλη και θα δούμε αν και πως θα ασχοληθεί. Μην ξεχνούμε ότι υπάρχει και το ζήτημα των πιθανών δεσμεύσεων, που μπορεί να έχει, απέναντι στο συγκεκριμένο υποψήφιο, οι οποίες ίσως να τον οδηγήσουν, να μην αντιδράσει…».

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, θεωρεί, σύμφωνα πάντα, με τον άμεσο συνεργάτη του, ότι «η υπόθεση αυτή έκλεισε με την “κρυστάλλινη” ανακοίνωσή του, η οποία έβαλε τα πράγματα στη θέση τους αποδεικνύοντας την ορθότητα των λεγομένων του. Συνεπώς, προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν υπάρχει ζήτημα να επανέλθει κανείς στο θέμα αυτό. Άλλωστε, ο Δήμαρχος δεν είναι σαν τους άλλους υποψηφίους. Έχει σοβαρό έργο σε εξέλιξη: Τη δημιουργία της Κορίνθου του 21ου αιώνα. Το έργο αυτό έχει εγκριθεί από τους Κορίνθιους δημότες, έχει ξεκινήσει, συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί, με την ψήφο των δημοτών στις 8 Οκτωβρίου», όπως τόνισε ο ίδιος, καταλήγοντας.