Κοροναϊός : 600 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ – Πιέσεις δέχεται το σύστημα Υγείας

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η μάχη με τον κοροναϊό στη χώρα μας.

 

Παρά το lockdown των τεσσάρων εβδομάδων η χώρα κουβαλά το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που είχε και στις αρχές του Νοεμβρίου, ενώ πιέσεις δέχεται το σύστημα υγείας.

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 1.251 νέα κρούσματα κοροναϊού, με τα 250 να καταγράφονται στην Αττική και τα 243 στη Θεσσαλονίκη. Ο συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ ήταν 600, ενώ 89 άνθρωποι κατέληξαν.

 

Ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ανέφερε χθες ότι τα στοιχεία από την Ευρώπη δείχνουν ότι η πανδημία μπαίνει σε σχετική ύφεση, ωστόσο το ενδεχόμενο να χαλαρώσουν τα μέτρα αυτή την στιγμή, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό.

 

«Μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι διαγνώσεις στις ηλικίες 40 με 65 και 65+ παραμένουν υψηλές. Στα παιδιά οι διαγνώσεις είναι αρκετά χαμηλές. Η βελτίωση του δεύτερου κύματος είναι πιο δύσκολη από το πρώτο κύμα. Η χαλάρωση των μέτρων σε αυτή τη φάση θα μπορούσε να φέρει έντονη πίεση στο σύστημα υγείας. Η επιδημία μπορεί να γίνει εκρηκτική ανά πάσα στιγμή».

 

Σύσκεψη Χαρδαλιά – Κικίλια

 

Σήμερα, εν τω μεταξύ, ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Βασίλης Κικίλιας θα έχουν συνάντηση στις 9 το πρωί προκειμένου να συζητήσουν για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, στο κτίριο «Φάρος».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ