Το λιμάνι της Μαυρολίμνης στο Ναυτικό Όμιλο - Γκιώνης: "Θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να φτιαχτεί ο δρόμος Σχίνου - Αλεποχωρίου"

Περισσότερα από 250 άτομα, βρέθηκαν χθες Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του λιμένα της Μαυρολίμνης στο Ναυτικό Όμιλο...

 

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, Κίμωνας Σούτσος, λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του, παρουσίασε βίντεο με φωτογραφίες του χθες από την Μαυρολίμνη, οι οποίες είχαν επενδυθεί μουσικά με μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκι, συγκινώντας τους παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνδρομή του αείμνηστου Κωνσταντίνου Σκούφου, ο οποίος το 1995, είπε "Μην στεναχωριέστε. Θα βάλω εγώ τα χρήματα για να γίνει το λιμάνι και θα τα εισπράξω άτοκα, όσα χρόνια και αν περάσουν". Τελικά, ένα μεγάλο ποσό, δεν το εισέπραξε. Το χάρισε.

 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του έργου όλα αυτά τα χρόνια, με το θέμα να φτάνει μέχρι τη Βουλή.

 

"Τότε, ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Δήμου, έδωσαν λύση στο θέμα της παραχώρησης του λιμανιού. Μέσα από τις απαραίτητες διαδικασίες, νόμους και αποφάσεις και αναγνωρίζοντας ότι ο Ναυτικός Όμιλος Μαυρολίμνης με δικές του δαπάνες κατασκεύασε συντηρεί και βελτιώνει το πιο όμορφο και ασφαλές λιμάνι στον Κορινθιακό, ενέκριναν τα αιτήματά μας:

 

1) Για την παραχώρηση των χώρων προς εξυπηρέτηση των αναγκών του Ομίλου

 

2) Να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις ελλιμενισμού των σκαφών των μελών του Ομίλου

 

3) Να ονομαστεί "Λιμένας Μαυρολίμνης Κωνσταντίνος Σκούφος", κάτι που επετεύχθη με ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, επί ημερών του τέως προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πισίων, Δημήτρη Λάμπρου"

 

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, ο οποίος εξήρε το έργο του Συλλόγου, πρότεινε κάθε χρόνο να γίνεται μια γιορτή στο Λιμάνι της Μαυρολίμνης προς τιμήν του Κωνσταντίνου Σκούφου, ενώ δεσμεύτηκε ότι σε περίπτωση που η παράταξή του κερδίσει την εκλογική μάχη της 8ης Οκτωβρίου, θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να φτιαχτεί επιτέλους ο δρόμος Σχίνου - Αλεποχωρίου.