Λουτράκι: Έκπληξη με το Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου - Ποιος ψηφίσθηκε

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 23 Απριλίου 2023, η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Θοδωρή Πέτρου και την παραίτησή του από όλες τις θέσεις που κατείχε μέχρι τώρα, προκειμένου να ενταχθεί στον συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη και να αναλάβει αμισθί τη θέση του Αντιδημάρχου Ψηφιακής Μετάβασης...

 

Η μοναδική παράταξη που είχε δικαίωμα, βάσει Νόμου, να προτείνει δημοτικό σύμβουλο για τη θέση του Γραμματέα, ήταν η παράταξη του Κώστα Λογοθέτη, καθώς ο πρώτος συνδυασμός προτείνει τον Πρόεδρο (Σωτηρία Κορδαλή), ο δεύτερος τον Αντιπρόεδρο (Παναγιώτης Πέτρου) και ο τρίτος τον Γραμματέα.

 

Όλες οι πληροφορίες συνέτειναν ότι ο Κώστας Λογοθέτης θα "παραιτηθεί" από το δικαίωμα αυτό και δεν θα προτείνει κάποιον δημοτικό σύμβουλο της παράταξής του για τη συγκεκριμένη θέση. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutraki365.gr, ο Κώστας Σταυρόπουλος, φέρεται να είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, προκειμένου να είναι ο νέος Γραμματέας του Δ.Σ.

 

Και ξαφνικά έκπληξη με Δημήτρη Δέδε

 

Εκεί λοιπόν που κανένας δεν το περίμενε, ο Κώστας Λογοθέτης, έκανε την... "ανατροπή" και πρότεινε τον Δημήτρη Δέδε. Τον Δημοτικό Σύμβουλο από τους Αγίους Θεοδώρους, που (για πολύ σοβαρούς προσωπικούς λόγους) ίσως έχει τις λιγότερες παρουσίες στο Δ.Σ. μέχρι σήμερα.

 

Η πρόταση του Κώστα Λογοθέτη, τέθηκε σε ψηφοφορία και ο Δημήτρης Δέδες, ψηφίσθηκε ομόφωνα, καθώς συγκέντρωσε 21 ψήφους σε 21 παρόντες. Συγκεκριμένα, οι μόνοι που έλειπαν από την ψηφοφορία, ήταν οι: Σπύρος Ράτης (προσήλθε στο Συμβούλιο με μικρή καθυστέρηση και είχε ήδη διενεργηθεί η ψηφοφορία), Φίλιππας Θυμής, Θύμιος Σακελλαρίου, Θανάσης Γεωργίου, Κώστας Παντελέου και Χρήστος Ασημακόπουλος.