Λουτράκι: Οι μικροί, έδειξαν το δρόμο και "έβαψαν" το Λουτράκι πράσινο

Ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για 6η συνεχή χρονιά υλοποίησε με επιτυχία το πρόγραμμα ανακύκλωσης για τα σχολεία, φέρνοντας κοντά μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε μια κοινή προσπάθεια για ένα πιο καθαρό και πράσινο μέλλον. Η δράση αυτή, με την επωνυμία "Πάμε Ανακύκλωση", αποτελεί πλέον θεσμό και έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία σε θέματα περιβάλλοντος.

 

Το Σάββατο, 18 Μαΐου 2024, στις 10 το πρωί, το Παραλιακό Πάρκο του Λουτρακίου γέμισε από χαρούμενες φωνές παιδιών και γονέων που συμμετείχαν στις βιωματικές, περιβαλλοντικές δράσεις και στην εκδήλωση βράβευσης των σχολείων και των αθλητικών συλλόγων. Παρόντες, ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας, Γιώργος Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Θανάσης Μουζάκης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Σακελλαρίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εκδηλώσεων, Θεώνη Μαυροματίδου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Κανάκης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Χρυσούλα Παππά και ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Θυμής.

 

Οι μαθητές, γεμάτοι ενθουσιασμό, έπαιξαν τα παιχνίδια που είχαν στήσει οι οργανωτές, ενώ οι γονείς, βλέποντας τα παιδιά τους να συμμετέχουν ενεργά και να διασκεδάζουν μαθαίνοντας, δεν μπορούσαν παρά να αισθανθούν περήφανοι και συγκινημένοι για την προσπάθεια και την αγάπη που έδειξαν τα παιδιά τους, για το περιβάλλον.

 

Η κορύφωση της εκδήλωσης ήρθε με τη βράβευση των σχολείων και των αθλητικών συλλόγων που διακρίθηκαν στον σχολικό μαραθώνιο ανακύκλωσης. Ο δήμαρχος, Γιώργος Γκιώνης, με λόγια που άγγιξαν τις καρδιές όλων, εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, τονίζοντας πως "η συμμετοχή τους όχι μόνο συνέβαλε στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στη χάραξη ενός πιο πράσινου μέλλοντος".

 

Η επιτυχία του προγράμματος "Πάμε Ανακύκλωση" δεν έγκειται μόνο στους τόνους υλικών που ανακυκλώθηκαν, αλλά κυρίως στην αλλαγή νοοτροπίας που επιχειρεί να πετύχει στην κοινωνία. Η εκδήλωση αυτή απέδειξε πως όταν μικροί και μεγάλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

 

Στο Παραλιακό Πάρκο Λουτρακίου, το Σάββατο το πρωί, διατηρήθηκε ζωντανή η φλόγα της ελπίδας πως η νέα γενιά, σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον, μια γενιά που γνωρίζει πως η ανακύκλωση δεν είναι απλώς μια πράξη, αλλά μια στάση ζωής. Με αυτή την εκδήλωση, ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων απέδειξε πως μπορεί να είναι πρωτοπόρος στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλες περιοχές να ακολουθήσουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ