Λουτράκι: Όσα άφησε πίσω της η κακοκαιρία (Εικόνες)

Αρκετά προβλήματα δημιούργησαν οι θυελώδεις άνεμοι που έπνεαν τόσο την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου όσο και την Πέμπτη, στην περιοχή του Λουτρακίου.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ισχυρότερες ριπές που κατέγραψαν το πρωί της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου οι σταθμοί του ΕΑΑ/meteo, ήταν στον Ισθμό Κορίνθου (134 χιλιόμετρα την ώρα), κάτι που αποτέλεσε "θυελλώδη" πανελλαδική πρωτιά για το Λουτράκι και το Νομό Κορινθίας.

 

Στο Λουτράκι, στην οδό Μακρυγιάννη, ένα τεράστιο πεύκο ξεριζώθηκε από τη μανία του αέρα ξηλώνοντας παράλληλα και όλο το οδόστρωμα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανέβασε στο facebook ο Πάνος Μαυροπάνος.

 

 

Πτώση δένδρων από τους θυελλώδεις ανέμους σημειώθηκε και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του συνεργείου της ΔΕΔΔΗΕ, που εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούσε προγραμματισμένες εργασίες  στην περιοχή αλλά και του γεωπόνου του Δήμου, κ. Νεκτάριου Πιπίνη, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός μαθητή ή γονέα.

 

 

 

 

Η μανία της φύσης δεν σταμάτησε, όμως, εκεί. Δένδρα ξεριζώθηκαν, κάδοι βρέθηκαν στη μέση του δρόμου, πέργκολες ξηλώθηκαν, ενώ σημειώθηκαν και μικρές κατολισθήσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Black out σημειώθηκε και στο Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Λουτράκι, αφού οι θυελλώδεις άνεμοι έριξαν κολώνα της ΔΕΗ. Και εκεί, η επέμβαση της ΔΕΔΔΗΕ, ήταν άμεση και η βλάβη αποκαταστάθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα.