Λουτράκι: Ψέματα, δυσωδία και λάσπη!

Πριν από λίγες ημέρες, στενός συνεργάτης της κ. Μαρίας Πρωτοπαππά, επέλεξε την πιο βολική –για την εξυπηρέτηση των όποιων σκοπών του– εκδοχή όσον αφορά τις εργασίες στην παραλία του Λουτρακίου...

 

Κατηγόρησε ευθέως τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία χαρακτήρισε με ανάρτησή του, ως "εξωτερικούς εκπροσώπους Τύπου της Δημοτικής Αρχής Γκιώνη", καθώς ισχυρίστηκε δημοσίως ότι έκαναν "μούγκα στην στρούγκα" για την οριστική απένταξη του έργου ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, χερσαίας ζώνης Λιμένος. Φυσικά, ως "διαδικτυακός δικαστής", δεν ξέχασε να αποδώσει την ευθύνη στη Δημοτική Αρχή Γκιώνη για αυτό το θέμα.

 

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

 

Στις 14 Φεβρουαρίου 2024, ο εργολάβος της εταιρείας ΖΙΤΑΚΑΤ, υπέβαλε αίτηση - γνωστοποίηση διακοπής εργασιών. Στις 29 Φεβρουαρίου, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρησης Περιφέρειας Πελοποννήσου απένταξε το έργο, καθώς όπως εξηγεί στην απόφασή της, "το συγκεκριμένο έργο έπρεπε να απενταχθεί για να ενταχθεί εκ νέου σε άλλο πρόγραμμα, αφού όλα τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 μεταφέρθηκαν στα Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021- 2027". Και πράγματι, λιγότερο από ένα μήνα μετά, στις 21 Μαρτίου 2024, η ίδια υπηρεσία αποφάσισε την ένταξη της Πράξης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ Χ.Ζ.Λ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Α ́ ΦΑΣΗ)» με Κωδικό ΟΠΣ 6005216 στο Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» και στην Προτεραιότητα «Ολοκληρωμένη και βιώσιμη ανάπτυξη περιοχών της Περιφέρειας».

 

Το συγκεκριμένο θέμα, μάλιστα, είχε συζητηθεί και σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο, όταν και πάλι η αντιπολίτευση "πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη". Εμφανίστηκε εν χορδαίς και οργάνοις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για την απένταξη του έργου, αγνοώντας ότι το συγκεκριμένο έργο φέρει τη σφραγίδα της Περιφέρειας και η Δημοτική Αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη για τη χρηματοδότηση της ανάπλασης ούτε και για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Αντιθέτως! Είναι χαρακτηριστικό ότι το έργο της ανάπλασης της παραλίας Λουτρακίου, εντάχθηκε στο ίδιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ με την ανάπλαση μιας κεντρικής οδού της Σπάρτης. Ένα έργο, που ενώ ξεκίνησε μαζί με την παραλία Λουτρακίου, έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό, μόλις 10%. Την ίδια ώρα, η ανάπλαση της παραλίας Λουτρακίου, έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80%. Αυτή, λοιπόν, είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη πως οι λεπτοί "χειρισμοί" τόσο του Δημάρχου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργου Γκιώνη, όσο και του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Κώστα Δήμου, έχουν "αναγκάσει" την εταιρεία που είναι ανάδοχος, παρά τις δυσμενέστατες οικονομικές συνθήκες, να εργάζεται με σαφώς ταχύτερους ρυθμούς στο έργο της ανάπλασης της παραλίας Λουτρακίου. 

 

Σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν πέργκολες σε 2 καταστήματα, ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες και για την κατασκευή του αμφιθεατρικού θεάτρου στην πλατεία Κρήνης.

 

Το ερώτημα, βέβαια, είναι αν η κ. Πρωτοπαππά, θα συνεχίσει να πορεύεται (και για πόσο) μην παίρνοντας πολιτικές αποστάσεις από ανθρώπους που αρχικά πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα, ενώ στη συνέχεια φοράνε την τήβεννό τους, "δικάζουν" και όποιον πάρει ο Χάρος. Αν η κ. Πρωτοπαππά, ικανοποιείται από την ύπαρξη του ανεπίσημου "κομματικού στρατού" παραγωγής τοξικότητας που λυμαίνεται τα social media, προσβάλει υπολήψεις και θίγει συνειδήσεις επιχειρώντας τάχα να χαράξει πολιτική, χωρίς φυσικά να "ξέρει που πάν τα τέσσερα", είναι αναφαίρετο δικαίωμά της. Όμως, αυτός ο μηχανισμός που εκτοξεύει το οξύ του προς πάσα κατεύθυνση, πολύ εύκολα μπορεί να δηλητηριάσει ακόμα και την ίδια. Όλοι θυμόμαστε άλλωστε τον μακαρίτη τον Πριγκόζιν, που είχε πάρει ο Πούτιν για να του φυλάει τα νώτα κι αυτός πήγε κι έκανε πραξικόπημα εναντίον του. Αυτό συμβαίνει, άλλωστε, όταν δίπλα σου βρίσκονται (ετσιθελικά κάποιες φορές) τοξικοί στρατοί: Κάποια στιγμή είναι πιθανό να στραφούν εναντίον σου. Όπως στράφηκαν κατά το παρελθόν εναντίον της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων με τους οποίους είχαν δώσει τα χέρια...

 


Η απένταξη του έργου στις 29 Φεβρουαρίου