Λουτράκι: Τι είναι το Πράσινο Σημείο που θα φτιαχτεί στο Θρουβάλα (Εικόνα)

Η ώρα που το πρώτο πράσινο σημείο θα "φυτρώσει" στο Λουτράκι δεν είναι μακριά, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Θανάση Μουζάκη, ο οποίος "πρόδωσε" στην τελευταία του ανάρτηση στο facebook, ότι επίκειται "η έναρξη εργασιών από τον εργολάβο της κατασκευής του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ, στο Θρουβάλα, το οποίο και θα συνιστά σημαντική αναβάθμιση της υποδομής του Δήμου στη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων"...

 

Τι είναι όμως τα Πράσινα σημεία;

 

Τα Πράσινα Σημεία αποτελούν μια διεθνή δοκιμασμένη πρακτική ανακύκλωσης που βασίζεται στη συμμετοχή των πολιτών. Πρόκειται για περιφραγμένους και φυλασσόμενους χώρους, τους οποίους μπορούν να επισκέπτονται οι πολίτες και να τοποθετούν στερεά απόβλητα.

 

Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι οι πολίτες θα μπορούν να πάνε στο συγκεκριμένο σημείο, και να εναποθέτουν ανακυκλώσιμα υλικά, ογκώδη αντικείμενα, γυαλί, μπαζα, λεπτά κλαδιά και μάλιστα σε κάθε κάδο ξεχωριστα. Ο χώρος θα διαμορφωθεί με πράσινο και τα αυτοκίνητα θα ζυγίζονται κατά την είσοδο - έξοδο τους... Μάλιστα, αναμένται να υπάρξει και επιβράβευση για τους πολίτες που θα επισκέπτονται συχνά το πράσινο σημείο ανάλογα με το βάρος των απορριμμάτων τους...

 

Ως αποτέλεσμα, τα αντικείμενα στη συνέχεια θα οδηγούνται για επαναχρησιμοποίηση, ανάκτηση και ανακύκλωση.

 

Σημειώνεται ότι τα Πράσινα Σημεία είναι προορισμός μόνο για τα απόβλητα οικιακής χρήσης των πολιτών και σε καμία περίπτωση για απόβλητα από εμπορικές δραστηριότητες, γεωργικές δραστηριότητες, εργολήπτες, βιομηχανίες ή άλλους επαγγελματικούς φορείς.

 

Ο Αντιδήμαρχος, Θανάσης Μουζάκης, επισήμανε στο loutraki365.gr, τη σημασία του έργου για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης του Λουτρακίου, αφού, με το έργο αυτό, μειώνεται η παράνομη και ανεξέλεγκτη ρίψη τέτοιων αποβλήτων στη φύση, ένα πρόβλημα που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο για τους Δήμους, αλλά και για όλους τους πολίτες και για το περιβάλλον.

.


Η μακέτα του Πράσινου σημείου στο Θρουβάλα