Λουτράκι: Υπεγράφη η Προγραμματική Σύμβαση “Αποκατάσταση για τις φυσικές καταστροφές” (εικόνες & video)

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα  Δευτέρα, 18 Μαρτίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Γ.Γ. Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γεώργιος Δέδες στο πλαίσιο της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση βραχοπτώσεων για άρση επικινδυνότητας οδικού δικτύου ∆ήµου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που επλήγη από τις φυσικές καταστροφές».

 

Μετά την ολοκήρωση της συνέντευξης υπέγράφη η σύμβαση προϋπολογισμού 1.500.000,00€.

 

Έχοντας διασφαλίσει τις πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, η διαδικασία κατασκευής του έργου θα ξεκινήσει άμεσα με την ολοκλήρωση των μελετών. Πρόκειται για ένα δύσκολο τεχνικά και μελετητικά κατολισθητικό φαινόμενο, το οποίο χρειάζεται συνολικότερη παρέμβαση λόγω της αστάθειας των πρανών στην ευρύτερη περιοχή των Καταρρακτών. 

 

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα για την άμεση ανταπόκριση καθώς με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης δρομολογείται η οριστική επίλυση των προβλημάτων που προξένησαν οι εκτεταμένες φυσικές καταστροφές που έπληξαν τον Δήμο.

 

 

 

korinthostv.gr