Ο καιρός από σήμερα (26/6) έως και την Κυριακή (1/7)

Κακοκαιρία προβλέπεται για όλη σχεδόν, τη χώρα, τόσο κατά τη σημερινή (26 Ιουνίου 2018), όσο και την αυριανή ημέρα. Σταδιακή βελτίωση φαίνεται πως θα σημειωθεί από την Πέμπτη 28 Ιουνίου, αλλά ειδικότερα από την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο.

 

Η φθινοπωρινή παρένθεση του καιρού, εν μέσω καλοκαιριού, συνοδεύεται από ισχυρές βροχοπτώσεις ή και καταιγίδες, τόσο σε όλη την Ελλάδας, όσο και στην Κορινθία, όπου για σήμερα και αύριο προβλέπεται από τους Μετεωρολόγους με σημαντικές, κατά τόπους ποσοτήτων νερού!

 

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή ημέρα (Τρίτη 26 Ιουνίου 2018), αναμένονται ισχυρές τοπικές βροχοπτώσεις με σημαντικά ύψη νερού, που πιθανόν να φθάσουν ακόμη και στα 17,2 mm νερού, δηλαδή 17,2 τόνους νερού ανά στρέμμα. Το φαινόμενο όμως θα είναι τοπικό και όχι  γενικευμένο. Παράλληλα, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες κυρίως, πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

 

Οι εντονότερες βροχοπτώσεις αναμένονται κυρίως, τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενώ από το απόγευμα η ΕΜΥ προβλέπει σταδιακή εξασθένηση. Ωστόσο οι τοπικές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και αύριο Τετάρτη, αλλά σαφώς εξασθενημένες σε σύγκριση με τη σημερινή ημέρα, τουλάχιστον μετά τα έως τώρα στοιχεία.

 

Αναλυτικότερα για τις επόμενες ημέρες, έως και την Κυριακή 1η Ιουλίου προβλέπονται ανά ημέρα (γενική πρόγνωση για όλη τη χώρα):

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 27-06-2018
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

 

ΠΕΜΠΤΗ 28-06-2018
ΚΑΙΡΟΣ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΕΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ. ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΠΟ ΝΟΤΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-06-2018
ΚΑΙΡΟΣ: ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30-06-2018
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ Η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΑΓΗ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 01-07-2018
ΚΑΙΡΟΣ: ΛΙΓΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΠΑΡΟΔΙΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΟΜΒΡΟΥΣ Η ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΑΝΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.

 

Σχετικά θέματα:

 

Ο καιρός στην Κορινθία σήμερα (26/6/2018)

 

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε μορφή Blog