Ώρα 02:58 - Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Γεράνεια

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στο πύρινο μέτωπο που μαίνεται στα Γεράνεια Όρη. Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κινέτα, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, καθώς το πύρινο μέτωπο μήκους 4 περίπου  χιλιομέτρων καίει ο,τι βρει στο διάβα του και βρίσκεται αυτή την ώρα κοντά στην κορυφογραμμή των Γερανείων με κατεύθυνση τους Αγίους Θεοδώρους.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 74 οχήματα, 150 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 4 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Αττικής, τους δήμους Μεγαρέων, Λουτρακίου, Βάρης- Βουλιαγμένης ενώ οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν με τρία μηχανήματα έργου. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο που βρίσκεται τώρα η φωτιά δεν υπάρχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερα δύσβατο και δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. Ωστόσο, αν η φωτιά φτάσει την κορυφή του βουνού και περάσει στην πλευρά των Αγίων Θεοδώρων, εκεί βρίσκονται σε ετοιμότητα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και πολλοί εθελοντές.

 

Μέχρι αυτή τη στιγμή, στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά κινείται με αργή αλλά σταθερή ταχύτητα. Σε σχέση με προηγούμενη ενημέρωση που είχε το loutraki365.gr, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 01:03 (δείτε εδώ), η φωτιά δεν έχει μετακινηθεί ιδιαίτερα.

 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έγινε σύσκεψη ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Πελοπίδα Καλλίρη, εκπροσώπους του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, εκπροσώπους της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, αλλά και το Δήμαρχο Κορινθίων, Αλέξανδρο Πνευματικό.

 

Στη συνάντηση αυτή, αποφασίστηκε τις βραδινές ώρες να παραμείνουν τα μέτρα ως έχουν εκτός αν υπάρξει κάποια απρόσμενη εξέλιξη στο σημείο της φωτιάς. Με το πρώτο φως της ημέρας όμως, θα ζητηθεί η βοήθεια του Στρατού και του Μηχανικού Λουτρακίου και επιπλέον βοήθεια σε εναέρια μέσα.

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι τοπικές Αρχές προχώρησαν λίγα λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα σε προληπτική εκκένωση των οικισμών των Αγίων Θεοδώρων, Λιοντάρι, Κατσιβίρι, Νέα Ζωή και Αναγέννηση.

 

Στις 6 το απόγευμα, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και ο Οικισμός Νέα Πολιτεία στους Αγίους Θεοδώρους, κοντά στο Νεκροταφείο.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr από την Αστυνομία, οι περισσότεροι κάτοικοι των Οικισμών, πλην του Οικισμού Λιοντάρι, παραμένουν στα σπίτια τους.