Πάτρα: Σοκ από υποθέσεις εμπορίας βρεφών από Βουλγαρία και Ρουμανία

Άλλο ένα γρανάζι των διεθνών κυκλωμάτων εμπορίας βρεφών, που αγοράζουν κοψοχρονιά νεογέννητα μόλις τα φέρουν στον κόσμο γυναίκες Ρομά από τη Βουλγαρία και τα πουλάνε παράνομα σε άτεκνες οικογένειες Ελλήνων, οι οποίες χρυσοπληρώνουν για να αποκτήσουν το πολυπόθητο αγγελούδι, έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.!

Η σύλληψη έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, που πριν από λίγα χρόνια είχε συγκλονιστεί από την υπόθεση της πανέμορφης μικρής Μαρίας με τα γαλάζια μάτια, την οποία είχε παραλάβει από τους Βούλγαρους γονείς της ένα ζευγάρι Ελλήνων Ρομά και την εκμεταλλευόταν για να εισπράττει επιδόματα, ενώ την είχε εξωθήσει και στην επαιτεία.

Το γεγονός ότι και αυτό το κύκλωμα έριχνε τα δίχτυα του στην περιοχή όπου είχε εξιχνιαστεί η υπόθεση-σοκ της Μαρίας μόνο τυχαίο δεν είναι...!

Ωστόσο, έρευνες γίνονται και στην Αχαϊα, μιας και οι αστυνομικοί έχουν ενδείξεις πως ρομά από την περιοχή της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας πιθανόν να κάνουν και στην Πάτρα... χρυσές δουλειές!

Δεκάδες υποθέσεις έχει εξιχνιάσει η ΕΛ.ΑΣ. σχετικές με τη δράση της «μαφίας των ψυχών», η οποία πείθει νεαρές γυναίκες από τη Βουλγαρία -στην πλειονότητά τους Ρομά- να παραδώσουν τα νεογέννητα μωρά τους σε άτεκνα ζευγάρια Ελλήνων, τα οποία προκαταβάλλουν υψηλές αμοιβές. Από αυτές, όμως, οι φυσικές μητέρες εισπράττουν συνήθως... ψίχουλα.
Η έρευνα των αστυνομικών αποκαλύπτει συνήθως τη δράση οργανωμένων κυκλωμάτων, τα οποία μεταφέρουν τις γυναίκες στο τελευταίο στάδιο της εγκυμοσύνης τους από τη γειτονική χώρα στην Ελλάδα για να γεννήσουν κατά παραγγελία.

Ο «τιμοκατάλογος» της μαφίας της εμπορίας βρεφών ορίζει το κόστος μιας παράνομης υιοθεσίας στα 25.000 με 28.000 ευρώ, ποσό το οποίο καλύπτουν οι θετοί γονείς και περιλαμβάνει οδοιπορικά και έξοδα διαμονής για τις κυοφορούσες, τα νοσήλια, τον τοκετό, τις αμοιβές νομικών για την παροχή
υπηρεσιών και άλλα. Από αυτά, οι βιολογικές μητέρες βάζουν στην τσέπη μόλις4.000 με 5.000 ευρώ.

dete.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ