Πένθος και ανησυχία στους Αγίους Θεοδώρους - "Έφυγε" ο 70χρονος που είχε προσβληθεί από τον ιο του Δυτικού Νείλου

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου, ο 70χρονος κάτοικος Αγίων Θεοδώρων που όπως είχε αποκαλύψει το loutraki365.gr στις 31 Ιουλίου, είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

 

Ο 70χρονος κάτοικος και δημότης Αγίων Θεοδώρων, νοσηλευόταν επί 45 ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσιου Νοσοκομείου της Αθήνας και το πρωί του Σαββάτου, οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς του ότι δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στην Ελλάδα για το 2018, στα 22, αριθμό υπερτριπλάσιο σε σχέση με το περυσινό καλοκαίρι. Το 2017 οι θάνατοι που αποδίδονταν στον ιό ήταν πέντε και τα κρούσματα ήταν 48.

 

Η δημοσιοποίηση της είδησης για το κρούσμα του ιού στον 70χρονο, είχε προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, με το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, να προχωρά σε συνεργασία με την Περιφέρεια σε περαιτέρω ψεκασμούς στις επικίνδυνες περιοχές των Αγίων Θεοδώρων. Ωστόσο, ο 70χρονος, σύμφωνα με όσα είχαν ειπωθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν φέρεται να προσβλήθηκε από τον ιό όντας στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, αλλά, πιθανώς, στην περιοχή των Μεγάρων που επισκεπτόταν συχνά λόγω της εργασίας του.

 

Θυμηθείτε όσαν είχαν αναφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Αυγούστου:

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι εφετινοί νεκροί είναι άνω των 69 ετών ενώ τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, ανέρχονται συνολικά σε 202, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτή τη στιγμή συνολικά 24 ασθενείς παραμένουν νοσηλευόμενοι, εκ των οποίων οι μισοί βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.