Περίεργοι βανδαλισμοί στο Νεκροταφείο Λουτρακίου (Εικόνες)

Ένα απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε στον χώρο του Νέου Δημοτικού Νεκροταφείου του Λουτρακίου, στην περιοχή Άσπρα Χώματα, για το οποίο έχει ενημερωθεί η αστυνομία και οι διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Όπως καταγγέλλει στο loutraki365.gr η κυρία Α. Δ., ήρθε αντιμέτωπη με μια δυσάρεστη και πρωτοφανή έκπληξη, όταν επισκέφθηκε το μνήμα στενού συγγενικού της προσώπου, πριν από λίγες ημέρες. Παρατήρησε ότι "ο σταυρός του μνήματος είχε σπάσει και είχε μετακινηθεί η πλάκα που αναγράφει το όνομα του συγγενικού της προσώπου και την ημερομηνία θανάτου του", όπως μας περιγράφει.

 

Μάλιστα, κατά την αυτοψία του loutraki365.gr στο Κοιμητήριο, διαπιστώθηκε ότι και σε άλλα 4 τουλάχιστον μνήματα είχαν σπάσει οι σταυροί, ενώ σε άλλο ένα είχε αφαιρεθεί ο σταυρός πάνω από μια ειδική κατασκευή που είχε γίνει.

 

 

 

 

 

Σημειώνεται ότι ο χώρος του Νεκροταφείου, παραμένει εντελώς αφύλακτος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, παρά τα ιδιαιτέρως υψηλά σχετικά τέλη που αποδίδονται στο Δήμο. Μάλιστα, δεν υπάρχει καν ένα σχεδιάγραμμα με τα ονόματα των εκλιπόντων και το ακριβές σημείο όπου βρίσκονται, έτσι ώστε συγγενείς και φίλοι να μπορούν εύκολα να τους εντοπίσουν στο χώρο.

 

 

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία ερευνά το περίεργο αυτό περιστατικό. 

 

 

 

Η κ. Α.Δ. δεν κρύβει το σοκ που υπέστη και επισημαίνει την ανάγκη φύλαξης του νεκροταφείου, ενώ θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να βρεθούν οι υπαίτιοι.

 

"Θεωρώ αποτρόπαια πράξη την βεβήλωση των μνημάτων στο κοιμητήριο, για οποιαδήποτε αιτία κι αν έγινε. Είτε είναι εκδηλωση μίσους, είτε ξέσπασμα της στιγμής, είτε κρύβονται συμφέροντα, είναι ιεροσυλία και ο δράστης ή οι δράστες δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Προσωπικά, θα επιδιώξω με κάθε τρόπο την σύλληψή του", ανέφερε χαρακτηριστικά στο loutraki365.gr.