Πλήγμα! Χάθηκαν πάνω από 10.000 διανυκτερεύσεις για το Λουτράκι

Το πρώτο ισχυρό τουριστικό πλήγμα για την περιοχή του Λουτρακίου, είναι εδώ και λίγες ημέρες γεγονός...

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του loutraki365.gr, τουριστικό γραφείο που συνεργάζεται πολλά χρόνια με ξενοδοχεία του Λουτρακίου, ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες, τους ξενοδόχους της περιοχής ότι ακυρώνεται η συνεργασία που είχαν υπογράψει, καθώς δεν έλαβαν τις απαραίτητες δεσμεύσεις για λήψη μέτρων σχετικά με τις τσούχτες, που ζητούσαν από την πλευρά του Δημάρχου, Γιώργου Γκιώνη 

 

Έγκυρες πηγές που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, για ευνόητους λόγους, ανέφεραν στο loutraki365.gr, ότι η συμφωνία που είχε υπογράψει το εν λόγω τουριστικό γραφείο, με τα ξενοδοχεία της πόλης, αφορούσε σε Σέρβους τουρίστες, που θα ναύλωναν δύο πτήσεις τσάρτερ κάθε δεκαήμερο. Στη συνέχεια, οι τουρίστες αφού θα διανυκτέρευαν για δέκα ημέρες στο Λουτράκι θα έφευγαν και στην συνέχεια θα έρχονταν το επόμενο group. Είναι οι επονομαζόμενες back-to-back πτήσεις.

 

Αυτή, λοιπόν η συμφωνία που είχε επιτευχθεί με πολύ κόπο και μάλιστα τα ξενοδοχεία του Λουτρακίου είχαν εισπράξει ένα ποσό ως προκαταβολή, χάλασε πριν από λίγες ημέρες.

 


Φώτο αρχείου

 

Τόσο τα Σερβικά όσο και το Ελληνικό γραφείο, ζητούσαν για πολύ καιρό, εγγυήσειςαπό τον Δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη, ότι θα τοποθετηθούν εγκαίρως τα δίχτυα ή ότι η Δημοτική Αρχή θα λάβει, έστω, κάποια απαταίτητα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό του φαινομένου, ώστε να καθησυχάσουν τους πελάτες τους, που γνωρίζοντας από το καλοκαίρι του 2017 πώς έχει η κατάσταση, εξέφραζαν τις ανησυχίες τους. Κάτι τέτοιο δεν έγινε όμως.

 

Έτσι, αποφάσισαν να ακυρώσουν τη μία από τις δύο πτήσεις και αμέσως απευθύνθηκαν σε ξενοδοχεία στο Τολό και την Εύβοια για να κλείσουν άλλη συμφωνία.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πτήσεις αυτές, κάθε φορά θα μετέφεραν από 100 έως 120 άτομα, τα οποία θα έμεναν σε ξενοδοχεία του Λουτρακίου για 10 ημέρες και για 3 μήνες (από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου), κάτι που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 10.000 με 12.000 διανυκτερεύσεις.