Ποιοι αποκλείονται από το Market Pass - Τα κριτήρια

Η πλατφόρμα του vouchers.gov.gr για τις αιτήσεις του Market Pass αναμένεται να λειτουργήσει από τις 15 Φεβρουαρίου, ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια καθυστέρηση έως και τις 20/2.

 

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν είτε στην άυλη κάρτα ή σε τραπεζική κατάθεση έως τις 10 Μαρτίου.

 

Εάν πρόκειται για άυλη κάρτα θα κατατεθούν δύο μήνες, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος αν πρόκειται για λογαριασμό θα δοθούν τρεις μήνες. Και κάθε μήνα θα προστίθεται το ποσό στην άυλη κάρτα, διευκρίνισε.

 

Επίσης, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως οι δικαιούχοι θα μπορούν να ξοδέψουν τα χρήματα που θα λάβουν από το Market Pass μέχρι τα τέλη Αυγούστου, αντί για τον Ιούλιο που προβλεπόταν αρχικά. Εκτός από σούπερ μάρκετ τα λεφτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις λαϊκές αγορές, σε όσους έχουν POS.

 

Με το Market Pass δίνεται για έξι μήνες ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, που πληρούν τα κριτήρια, σε σουπερ μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

 
Μέσω της εφαρμογής, κάθε δικαιούχος μπορεί να αιτείται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το σχετικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Σημειώνεται πως η κάρτα εκδίδεται από τράπεζα.

 

Ποιοι αποκλείονται από το Market Pass

 

  • Φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021 ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου ή σαν φιλοξενούμενα.
  •  
  • Όσοι εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2021 (ΙΧ 1929 κυβικά και άνω, πισίνες, σκάφη άνω των 5 μέτρων κλπ).
  •  
  • Φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής.
  •  
  • Όλοι όσοι δεν έχουν υποβάλει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 έως και την 31η.12.2022.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ