Σεμνά κύριε Ανδρουλάκη: Το κόμμα σας είχε υπερψηφίσει την αντισυνταγματική τροπολογία Μητσοτάκη για την ΕΥΠ! - ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει επιτέλους μήνυση ο Ανδρουλάκης;

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μία δικαιολογία. Δεν ήταν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όταν ψηφίστηκε η τροπολογία που σήμερα το ΣτΕ αποφάσισε ότι είναι αντισυνταγματική. Το κόμμα του, όμως δεν έχει καμία που υπερψήφισε το αντισυνταγματικό έκτρωμα με το οποίο παγιδεύτηκε ο ίδιος ο αρχηγός του.

 

Πιο συγκεκριμένα μπορεί ο Νίκος Ανδρουλάκης να πανηγυρίζει για την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε όπως ήταν αναμενόμενο, Αντισυνταγματική την «παρακρατική» τροπολογία Μητσοτάκη για την ΕΥΠ, το κόμμα του όμως είναι άκρως εκτεθειμένο. Δεν έχει μάλιστα καμία δικαιολογία, διότι υπερψήφισε την συγκεκριμένη τροπολογία Μητσοτάκη, η οποία ήταν παράνομη, εκπρόθεσμη και αποδοκιμάστηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

 

Οπότε ας είναι πιο σεμνά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Ανδρουλάκης.

 

Σεμνά κύριε Ανδρουλάκη: Το κόμμα σας είχε υπερψηφίσει την αντισυνταγματική τροπολογία Μητσοτάκη για την ΕΥΠ!

 

Ήταν βράδυ της Τετάρτης 31ης Μαρτίου 2021 όταν η Βουλή επρόκειτο να ψηφίσει ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο με «κατεπείγουσες ρυθμίσεις» με πρόσχημα την πανδημία.

 

Ξαφνικά, σε ένα από τα 124 άρθρα του νομοσχεδίου, «ξεφύτρωσε» μια τροπολογία. Η τροπολογία 826/145 δεν ήταν μόνο άσχετη με τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και εκπρόθεσμη, κατά παράβαση τόσο του Συντάγματος, όσο και του Κανονισμού της Βουλής.

 

Με την συγκεκριμένη, αντισυνταγματική όπως αποδείχτηκε τροπολογία η κυβέρνηση Μητσοτάκη άλλαξε τους κανόνες για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς στερούσε από την ΑΔΑΕ τη δυνατότητα να γνωστοποιεί στους πολίτες την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους από την ΕΥΠ, αν ο λόγος της παρακολούθησής τους αφορούσε την «εθνική ασφάλεια».

 

Μέχρι εκείνη τη στιγμή η νομοθεσία προέβλεπε ότι μετά το τέλος της παρακολούθησης, η ΑΔΑΕ μπορούσε να ενημερώσει τον πολίτη για την άρση του απορρήτου του, είτε αυτή έγινε για διακρίβωση σοβαρών εγκλημάτων είτε για λόγους εθνικής ασφάλειας.

 

Από τον τρόπο που εισήχθη η συγκεκριμένη τροπολογία την οποία υπέγραφαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ήταν προφανές ότι το καθεστώς Μητσοτάκη κάτι προσπαθούσε να κρύψει. Καθώς η κυβερνηση την έφερε στη Βουλή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μόλις λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!

 

Για του λόγου το ασφαλές, η τροπολογία κατατέθηκε στις 15:10, ενώ η ψηφοφορία έγινε λίγες ώρες αργότερα, στις 19:50!

 

Η τροπολογία είχε γίνει πια νόμος του ελληνικού κράτους (ν. 4790/2021), με τις ψήφους όχι μόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και του ΚΙΝΑΛ! Ήταν το μοναδικό κόμμα της αντιπολίτευσης που την ψήφισε, με αποτέλεσμα να πέσει στην παγίδα ο ίδιος ο νυν πρόεδρος του, Νίκος Ανδρουλάκης!

 

ΣΥΡΙΖΑ για ΣτΕ: «Απόφαση κόλαφος για Μητσοτάκη, ελπίζουμε να υποβάλει επιτέλους μήνυση ο Ανδρουλάκης»

 

ΣΥΡΙΖΑ για ΣτΕ: «Απόφαση κόλαφος για Μητσοτάκη, ελπίζουμε να υποβάλει επιτέλους μήνυση ο Ανδρουλάκης»

 

«Κόλαφο» για την κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την τροπολογία που είχε ψηφιστεί τον Μάρτιο του 2021, η οποία αφαιρούσε τη δυνατότητα στους παρακολουθούμενους να ενημερωθούν για την άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου από την ΕΥΠ.

 

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν με νόημα πως «η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από αυτούς που νομίζουν ότι θα μπορούν για καιρό να παίζουν μαζί της».

 

Επίσης, από τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν αιχμές και για τον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας πως προτάσσει το μικροπολιτικό του συμφέρον. «Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει τώρα την ευκαιρία να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της παρακολούθησής του. Αφού το κάνει, ελπίζουμε να υποβάλει επιτέλους και μήνυση εναντίον εκείνου που διέταξε την παρακολούθησή του…» λένε με νόημα.

 

Για «συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του» έκανε λόγο νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Μου έκαναν νομικά μαθήματα και είχαν το θράσος να με διαβάλουν και να υποστηρίζουν ότι είμαι εκβιαζόμενος. Πήρατε και εσείς την απάντησή σας για τα ψέματά σας. Εκκωφαντικά και θεσμικά» είπε χαρακτηριστικά.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Κόλαφος για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η απόφαση του ΣτΕ που κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο που κατασκευάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το 2021, ώστε να μπορεί το κέντρο των παρακολουθήσεων να κάνει ανενόχλητο τη δουλειά του.

 

Το Ανώτατο Δικαστήριο, με ομόφωνη απόφαση της Oλομέλειας, έκρινε ότι είναι υπέρμετρο και άρα αντισυνταγματικό το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις, ακόμη κι αν η “επίκληση” είναι λόγοι εθνικής ασφαλείας.

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών έχει πλέον το λόγο.

 

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι πιο ισχυρή από αυτούς που νομίζουν ότι θα μπορούν για καιρό να παίζουν μαζί της.

 

Υ.Γ. Την ώρα που όλος ο προοδευτικός κόσμος προτάσσει την ανάγκη μονομέτωπου αγώνα κατά της πολλάκις υπόλογης, αλλά και πανταχόθεν στριμωγμένης Δεξιάς, ο κ. Ανδρουλάκης νιώθει την ανάγκη να προτάξει το μικροπολιτικό του συμφέρον, αποδεικνύοντας ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων. Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε μάχες για την διαλεύκανση του σκανδάλου και στον Πρόεδρό του, Στέφανο Κασσελάκη που συνεχίζει να αγωνίζεται για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης θα έχει τώρα την ευκαιρία να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της παρακολούθησής του. Αφού το κάνει, ελπίζουμε να υποβάλει επιτέλους και μήνυση εναντίον εκείνου που διέταξε την παρακολούθησή του.

 

Πλέον δεν θα έχει καμία δικαιολογία…».

 

Χρήστος Κυμπιζής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ