Σοκάρουν οι αριθμοί: 57 φωτιές σε 24 ώρες, σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Πεταλίδι

Η χθεσινή ημέρα ήταν από τις πιο δύσκολες για τους άνδρες της πυροσβεστικής. Δεν είναι μόνο η φωτιά στην Κορινθία, καθώς σε εξέλιξη είναι ακόμη και η φωτιά στο Πεταλίδι, όπου γίνονται προσπάθειες να τεθεί υπό έλεγχο.

 

 

Αυτές είναι μόλις δύο από τις 57 (!) φωτιές που εκδηλώθηκαν σε ένα 24ωρο (από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης ως την ίδια ώρα την Τετάρτη). Οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο, ενώ συνολικά, στις 57 πυρκαγιές επιχείρησαν: 749 πυροσβέστες, 264 οχήματα, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά επιχείρησαν τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, με την συνδρομή: ενός (1) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντών πυροσβεστών καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 

Υψηλός κίνδυνος για φωτιά και σήμερα

 

Εν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εξέδωσε τον χάρτη με την πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς. Λόγω των ισχυρών ανέμων, αρκετές περιοχές είναι στο επίπεδο 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) μεταξύ των οποίων και η Κορινθία. Οι περιοχές που είναι στο επίπεδο 4 είναι οι: Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθος, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα, Λέσβος, Χίος, Σάμος και Ικαρία.

 

 

iefimerida.gr 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ