Στα δικαστήρια η Ελλάδα ...αναστενάζει: Τουλάχιστον 5 χρόνια για να βρεις το δίκιο σου!

Στοιχεία - σοκ για τον αριθμό των υποθέσεων που εκκρεμούν προς εκδίκαση

 

 

 

Στον απόηχο της πρόσφατης παραίτησης του κ. Νικόλαου Σακελλαρίου, τέως πλέον προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, (ΣτΕ) που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τροφοδότησε σειρά σεναρίων για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή, η Δικαιοσύνη εξακολουθεί να ταλανίζεται από μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή της, φαινόμενο πλέον διαχρονικό που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο δικαστικό σύστημα και αποτελεί «τροχοπέδη» στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 

Χιλιάδες υποθέσεις εκκρεμούν στα δικαστήρια της χώρας με τους πολίτες που ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους να χρειάζεται να περιμένουν ίσως και περισσότερα από πέντε χρόνια μέχρι η υπόθεσή τους να δικαστεί μέχρι και τον τελευταίο βαθμό, όταν στην Αλβανία για να τελεσιδικίσει μία απόφαση χρειάζεται μόλις ένα έτος. Στα φορολογικά δικαστήρια (σήμερα διοικητικά) οι προς εκδίκαση δικογραφίες στις αρχές του 20017 έφταναν τις 279.882 με το κράτος να χάσει τεράστια έσοδα και τους δανειστές να αξιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης στην εκδίκαση των υποθέσεων αυτών.

 

Η ζοφερή αυτή εικόνα του ελληνικού δικαστικού συστήματος, αποτυπώνεται σε επίσημα στοιχεία, ουδείς όμως μέχρι σήμερα, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, έχει καταφέρει να εντοπίσει τους μηχανισμούς που θα συμβάλλουν στη γρήγορη απονομή δικαίου, παρά τα 38 νομοθετήματα που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και προέβλεπαν Δικαιοσύνη - εξπρές!

 

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα στο lawandorder.gr

 

Πηγή:newpost.gr