Συναγερμός στις ελληνικές αρχές: Πληροφορίες για τουρκικά σχέδια «προώθησης μεταναστών με κορονοϊό»

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι ελληνικές αρχές, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων στα παράλια της Μικράς Ασίας.

 

Συγκεντρώσεις μεταναστών και προσφύγων στα παράλια της Μικράς Ασίας, απέναντι από ελληνικά νησιά, φέρεται να διαπιστώνουν οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του kathimerini.gr.

 

Βάσει πληροφοριών που επικαλείται το δημοσίευμα, έχουν μεταφερθεί τα δυτικά παράλια της Τουρκίας  μετανάστες από δομές στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας.

 

Πηγές που επικαλείται το ίδιο μέσο ανέφεραν πως πολλοί από τους μετανάστες βρίσκονταν τις προηγούμενες ημέρες στο Παζαρκουλέ, στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

 

Τουρκικές υπερπτήσεις

 

Κατά τις ίδιες πηγές, η Τουρκία εμφανίζεται να έχει οργανωμένο σχέδιο να μεταφέρει μετανάστες που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη, εν μέσω της πανδημίας.

 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι τουρκικές υπερπτήσεις των τελευταίων ωρών σε Λέσβο, Χίο και Έβρο αποτελούν κίνηση αντιπερισπασμού, προκειμένου να αποσπαστεί η προσοχή από τη συγκεκριμένη προσπάθεια. 

 

Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα, τουρκικά αεροπλάνα που πέταξαν πάνω από τη Λέσβο παρενόχλησαν βρετανικό αεροσκάφος της Frontex.

 

Παρόμοιες πληροφορίες, επικαλούμενος έγκυρες πηγές, μεταδίδει και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης, κάνοντας λόγο για συγκεντρώσεις μεταναστών στα παράλια της Μικράς Ασίας, στο πλαίσιο οργανωμένου σχεδίου.

 

 

Μετά τις συγκεκριμένες πληροφορίες, συναγερμός έχει σημάνει σε Ένοπλες Δυνάμεις, Λιμενικό και Αστυνομία.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ