Τι απαντά το Λιμεναρχείο Κιάτου για τα νεκρά ψάρια σε Μελίσσι και Συκιά Ξυλοκάστρου

Με νεκρά ψάρια γέμισε χθες, 4 Ιουλίου, η θάλασσα και η παραλία σε Μελίσσι και Συκιά Ξυλοκάστρου. Το ανησυχητικό φαινόμενο εντόπισαν και κατήγγειλαν λουόμενοι της περιοχής

Δείτε: Με νεκρά ψάρια γέμισε η θάλασσα σε Μελίσσι και Συκιά Ξυλοκάστρου (video)

 

 

Η ποσότητα των νεκρών ψαριών ήταν μεγάλη και λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, η αποσύνθεση τους σε πολύ λίγο χρόνο,  έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική λόγω της δυσοσμίας.

 

 

Υπάλληλος του Λιμεναρχείο Κιάτου απάντησε σε σχετικό ερώτημα της δημοσιογράφου Μαίρης Νικολοπούλουγια τα αίτια του φαινομένου:

 

 

Προς ενημέρωση και των πολιτών να σημειωθεί ότι η θάλασσα της Συκιάς Ξυλοκάστρου δεν έχει μολυνθεί και η εμφάνιση των νεκρών ψαριών δεν οφείλεται σε κάποια περίεργη μόλυνση.

 

 

Όπως ενημερωθήκαμε και σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, αλιείς την προηγούμενη μέρα είχαν περάσει από το σημείο για ψάρεμα. Όπως πιθανολογείται οι ίδιοι άφησαν πάλι πίσω τα ψάρια γιατί ήταν μικρά και τα έριξαν πάλι μέσα στην θάλασσα νεκρά, με αποτέλεσμα το κύμα με τις ώρες να τα ξεβράσει στις παραλίες.

 

 

Να τονίσουμε για ακόμη μία φορά ότι οι κάτοικοι δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν για την παραλία, καθώς δεν υπάρχει κανένας φόβος μόλυνσης.

 

 

 

(Με πληροφορίες από το peloponnisosnews.gr)