Σενάρια για συμμαχία Καμμένου-Λεβέντη

Το έναυσμα το οποίο πυροδότησε το σενάριο συνεργασίας που συζητιόταν ήδη σε ορισμένους κύκλους, το έδωσαν οι ίδιοι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, Πάνος Καμμένος και Βασίλης Λεβέντης.

 

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τη ματαίωση της περικοπής των συντάξεων, ο Πάνος Καμμένος είπε αναφερόμενος στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Η μόνη ξεκάθαρη θέση, πέραν των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη, που από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει τη δική του θέση. Και σε αυτό θα συμπορευτούμε, κύριε Λεβέντη, από κοινού».

 

Στο άνοιγμα Καμμένου, απάντησε ο Βασίλης Λεβέντης από το Open: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες συνεργασίες, στο μόνο που συμφωνούμε είναι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Δύσκολο να πάμε μαζί, αλλά στην πολιτική δεν πρέπει να λες ποτέ. Ο κ. Καμμένος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να χωρίσει τα τσανάκια του από τον κ. Τσίπρα. Οι ΑΝΕΛ φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις τη συμφωνία προδοσία και από την άλλη πλευρά να στηρίζεις μια κυβέρνηση που προδίδει τη Μακεδονία. Η ζημιά έχει γίνει στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

 

Όπως σημειώνει το newpost.gr, αν τα βρουν Καμμένος και Λεβέντης η επόμενη βουλή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εξακομματική.

 

Η είσοδος στη Βουλή ενός έκτου σχηματισμού δυσκολεύει την επίτευξη αυτοδυναμίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Εν ολίγοις, μια συμμαχία Καμμένου-Λεβέντη εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική επιβίωση των δύο αρχηγών και κόβε το δρόμο στην αυτοδυναμία της ΝΔ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ