Έφοδος της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην ΑΣΟΕΕ, στην Πατησίων, το πρωί της Κυριακής.

 

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποιώντας έρευνα σε τρεις χώρους στην ΑΣΟΕΕ που ήταν υπό κατάληψη.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν αντικείμενα όπως κοντάρια, αλυσίδες, πυροσβεστήρες διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες.

Επίσης, όπως φαίνεται και στοβίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. κατασχέθηκαν άδεια μπουκάλια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face καθώς και είδη αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών. Επίσης, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου.

 

 

Οι χώροι που τελούσαν υπό κατάληψη σφραγίστηκαν και αποδόθηκαν στις αρχές του Πανεπιστήμιου.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών σε χώρους υπό κατάληψη που χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε χώρους που χρησιμοποιούνται για προπαρασκευαστικές ενέργειες, αλλά αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις.

Φοιτητές είχαν καταγγείλει κατασκευή μολότοφ μέσα στην ΑΣΟΕΕ

Υπενθυμίζεται ότι το φως της δημοσιότητας είχαν δει πρόσφατα καταγγελίες φοιτητών ότι μέσα στην ΑΣΟΕΕ κατασκευάζονται μολότοφ που στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για επιθέσεις κατά των ΜΑΤ.

 

«Κάτω στο υπόγειο, είναι γνωστό ότι υπάρχει το στέκι των αντιεξουσιαστών», είχε πει ένας φοιτητής.

 

Φοιτήτρια είπε ότι ένας διοικητικός υπάλληλος είχε δεχτεί επίθεση καθώς θεώρησαν ότι ο άνδρας ήταν εναντίον της κατάληψης «Βανκούβερ». «Γνώριζαν μάλλον ότι είχε κάποιες αντίθετες θέσεις οπότε τον γρονθοκόπησαν το περασμένο Σάββατο με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα», περιέγραψε.

 

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως. Φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω», είχε δηλώσει.

 

Σημειώνεται ότι μετά την εκκένωση της κατάληψης «Βανκούβερ», πίσω από την ΑΣΟΕΕ, είχε σημειωθεί μπαράζ επεισοδίων, αλλά και επιθέσεις κατά αστυνομικών και ΜΑΤ.

Μητσοτάκης: Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων

Για την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι πλέον «τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και των κατασκευαστών μολότοφ και τα πανεπιστήμια αποδίδονται σε αυτούς που ανήκουν».

 

Πρόσθεσε ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν και πάλι ασφάλεια και αυτό δεν έχει κοινωνικό πρόσημο. «Ασφάλεια ίσον ελευθέρια», τόνισε.

 

tovima.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ