Οι πολικές θερμοκρασίες που έρχονται – Ακόμη και -1 βαθμός στα πεδινά της Κορινθίας (video)

Οι πολικές θερμοκρασίες, τις οποίες πρόκειται να αντιμετωπίσουμε στην Ελλάδα, από σήμερα έως και το Σάββατο, λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, που πλήττει ήδη από χθες (2 Ιανουαρίου 2019), τη χώρα, κάθε άλλο παρά “σχήμα λόγου”, είναι.

 

Σύμφωνα με την επίσημη πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (Ε.Μ.Υ.) οι αρνητικές θερμοκρασίες που αναμένονται, θα αγγίξουν τους -20ο C στα βορειοδυτικά, ενώ έως και -10οC αναμένεται να δείξουν τα θερμόμετρα στην Πελοπόννησο!

 

Η χαμηλότερη θερμοκρασία της Πελοποννήσου προβλέπεται για την ορεινή Αρκαδία, ενώ αρνητικές θερμοκρασίες, αλλά όχι ολικό παγετό (ολικός παγετός ονομάζεται η κατάσταση, κατά την οποία η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 0ο C, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας), θα έχουν ακόμη και οι πεδινές, αλλά και παραθαλάσσιες περιοχές της Κορινθίας…

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κοζάνη, τα ορεινά (και όχι μόνο) της Ηπείρου, η Φλώρινα κλπ., αναμένεται ολικός παγετός και μάλιστα πολύ ισχυρός, με τη θερμοκρασία, σε κάποιες περιοχές, να μην ανεβαίνει πάνω από τους -8 βαθμούς Κελσίου, ακόμη και τις πλέον "θερμές" ώρες της ημέρας!

 

Είναι χαρακτηριστικό, ότι για αύριο Παρασκευή, (4 Ιανουαρίου 2019) τα ξημερώματα, ακόμη και για το Λουτράκι, την Κόρινθο και άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Κορινθίας, η πρόβλεψη κάνει λόγο για ελάχιστη τιμή 0οC!

 

Δείτε στο παρακάτω video της Ε.Μ.Υ., την εξέλιξη των ελάχιστων θερμοκρασιών που προβλέπονται για τις επόμενες ώρες και ημέρες: