Κόρινθος: "Ο πρώην εργοδότης μου, με πλάκωσε στο ξύλο γιατί ζήτησα τα λεφτά μου"

Ο διανομέας Παναγιώτης Κ. καταγγέλει ότι στις 28/5, πήγε σε γνωστό ψητοπωλείο της Κορίνθου, προκειμένου να πληρωθεί δεδουλευμένα που του οφείλονταν. Ο πρώην εργοδότης του όχι μόνο αρνήθηκε να τον πληρώσει αλλά τον έβαλε στο μαγαζί τον έπιασε από τον λαιμό, τον κόλλησε στο ψυγείο του καταστήματος και τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο.

 

Στη συνέχεια βγήκε έξω από το μαγαζί τον έριξε στο πεζοδρόμιο και συνέχισε να τον χτυπάει με χέρια και πόδια στο πρόσωπο και στο σώμα!

 

Δείτε την καταγγελία του Παναγιώτη Κ., όπως δημοσιεύθηκε σε γνωστό Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης (τα ονόματα και η επωνυμία της επιχείρησης, έχουν αφαιρεθεί)

 

Καλησπέρα σας
Ονομάζομαι Κ....τσος Παναγιώτης.

Μένω στην πόλη της Κορίνθου και εργάζομαι ως διανομέας στον χώρο της εστίασης..

Πριν 6 περίπου μήνες εργαζομουν σε ψητοπωλείο που εδρεύει στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στην Κόρινθο.

Εργαζομουν χωρίς ασφάλεια, αφού ο εργοδότης δεν είχε προβεί στην αναγκαία αναγγελία της σύμβασης μου στο ΙΚΑ, όπως ήταν υποχρεωμένος να κάνει.

Ως εκ τούτου δεν μου είχε επικολλήσει τα ανάλογα ένσημα.

Λόγω της οικονομικής κρίσης και δεδομένου ότι διαβιωνω μόνος μου, δεν είχα άλλη επιλογή εργασίας η οποία ήταν και το μοναδικό μου έσοδο καθώς δεν έχω άλλη πηγή εισοδήματος εκτός από την εργασια μου.

Επειδή σταμάτησε να με πληρωνει από τον μήνα (????) και δεν μου κατέβαλε τα ημερομίσθια 3 εβδομάδων αναγκαστικά να παραιτηθώ και να ψάξω για νέα εργασία.
Οι υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν λόγω της μη καταβολής της αμοιβής μου ήταν πολλές και ο πρώην εργοδότης μου Κ. Σ. συμφώνησε, για να μην πάρει νομικές προεκτάσεις η υπόθεση, να μου καταβάλλει την αμοιβή μου τμηματικά.

 

Στις 28/5 και ώρα 12:30 πήγα στο μαγαζί του προκειμένου να λάβω τμήμα της οφειλόμενης αμοιβής μου ώστε να μπορέσω να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου, που έχουν δημιουργηθεί για τέλος του μήνα.

 

Αρνήθηκε να με πληρώσει και με αντιμετώπισε απαξιωτικά και με άφησε να περιμένω έξω στο πεζοδρόμιο.
Καθώς περίμενα στο πεζοδρόμιο πέρασε ένας συνάδελφος διανομέας και αφού με χαιρέτησε με ρώτησε τι κάνω εκεί και του απάντησα ότι περιμένω μήπως μου δώσει κάποια χρήματα ο εργοδότης από τα οφειλόμενα.

 

Ο πρώην εργοδότης μου άκουσε την συζήτηση και αφού με κάλεσε να μπω στο μαγαζί με βούτηξε από τον λαιμό και με κόλλησε πάνω στο ψυγείο του καταστήματος και με χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο.

Εγώ αιφνιδιάστηκα αφού δεν είχε προηγηθεί κάποιος καβγάς μεταξύ μας.
Μαζεύτηκε κόσμος για να μας χωρίσει χωρίς να ξέρουν το τι ακριβως έχει συμβεί.
Με έβγαλαν εξω από το κατάστημα ώστε να μην συνεχιστεί η φασαρία.

Ο πρώην εργοδότης μου, βγήκε έξω με έριξε στο πεζοδρόμιο και συνέχισε να με χτυπάει με χέρια και πόδια στο πρόσωπο και στο σώμα.

Καταγγέλλω αυτή την συμπεριφορά δεδομένου ότι ήταν βάναυση και άδικη, αφού έλαβε χώρα χωρίς να τον προκαλέσω απλά επειδή ζήτησα την αμοιβή που δικαιούμαι.