Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Euroleague.
Με την ψυχολογία σε υψηλά επίπεδα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού την Κυριακή, ο Ολυμπιακός επιστρέφει ξανά στην έδρα του, αυτή τη φορά για την 4η αγωνιστική της Euroleague.
Αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» η Αναντολού Εφές, η οποία έχει μέχρι στιγμής αντίστροφη πορεία από την ελληνική ομάδα (μία νίκη και δύο ήττες, 2-1 ο Ολυμπιακός) αλλά παραμένει μία υπολογίσιμη αντίπαλος.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει τους Γουόκαπ και Έβανς στη διάθεσή του, ενώ πιθανή είναι η επιστροφή του Εβάν Φουρνιέ.
«Είναι κάτι που πρέπει να διαχειριστούμε. Ίσως ανοίξουμε το rotation περισσότερο αύριο. Ή να μην παίζουν συνεχόμενα λεπτά πολλοί παίκτες. Η ενέργεια είναι απαιτούμενο στα συνεχόμενα παιχνίδια. Ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ ιδιαίτερο πάντα κυρίως στην ψυχολογική πίεση που δημιουργεί στους παίκτες. Γι’ αυτό χθες στο πρώτο ημίχρονο εκτελέσαμε εντελώς λάθος και είχαμε λάθος προσέγγιση. Στο δεύτερο που κάναμε δύο τρία βασικά πράγματα ήμασταν διαφορετικοί. Η Εφές είναι μία ομάδα που δεν σου επιτρέπει κανενός είδους χαλάρωσης. Για να την κερδίσουμε πρέπει να ματώσουμε και αν θέλετε πιο συγκεκριμένα πράγματα για αυτή την ομάδα, θα σας πω. Είναι μία πολύ καλή ομάδα με δημιουργικούς παίκτες στο iso, όπως ο Λάρκιν και ο Λόιντ.
Έχουν επανέλθει ο Μπομπουά και ο Ντόζιερ. Τα γκαρντ της λοιπόν είναι πολύ καλά σε παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Επίσης είναι πολύ καλή ομάδα after time out. Ο κόουτς Κοκόσκοφ έχει πολύ καλές ιδέες στην επίθεση για το μπάσκετ και είναι μια ομάδα που για να την αντιμετωπίσεις πρέπει να είσαι σκληρός και να πετύχεις αμυντικούς στόχους. Είναι το τρίτο παιχνίδι που θα παίξουμε σε λίγες ημέρες και αυτό συγκρινόμενοι με την Εφές που είχε ένα εύκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα, είναι disadvantage για εμάς. Αλλά παίζουμε στην έδρα μας, θέλουμε να έχουμε δυνατή υποστήριξη ιδίως αυτή την περίοδο που έχουμε πληγεί από τραυματισμούς στην περιφέρεια μας και είναι σημαντικό να περάσουμε όσο το δυνατόν χωρίς απώλειες αυτό το διάστημα», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το αποψινό ματς.
Ολυμπιακός – Αναντολού Εφές: Ώρα και μετάδοση
Το τζάμπολ της αναμέτρησης έχει οριστεί για τις 21:15 με τηλεοπτική μετάδοση από το NovaSports 4.
Euroleague: Τα ματς της ημέρας
20:00 Μακάμπι – Μπαρτσελόνα
20:45 Φενέρμπαχτσε – Ντουμπάι
21:00 Ερυθρός Αστέρας – Ζαλγκίρις
21:15 Ολυμπιακός – Εφές
21:30 Μπάγερν – Αρμάνι Μιλάνο