ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Στρατηγικό masterpiece στην Allwyn Arena – Νίκολιτς: “Θέλω να ξεράσω, είμαι αηδιασμένος με αυτή την κατάσταση” – Μεντιλίμπαρ: “Όλα όσα συνέβησαν εδώ δεν ανεβάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο – Βαθμολογία

ΜΑΝΟΣ ΝΑΒΡΟΖΙΔΗΣ 

 

Η ποδοσφαιρική απεικόνιση της σπουδαίας αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό προμηνύει μια σειρά από μεγάλα ματς στη διαδικασία των playoffs,

 

Stratego με ανατροπές ήταν η παρτίδα που έκατσαν να παίξουν ο Μάρκο Νίκολιτς με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην Allwyn Arena στο επεισοδιακό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Ο χαρακτηρισμός “επεισοδιακό”, βέβαια, αφορά στα όσα συνέβησαν εκτός των τεσσάρων γραμμών (κάποια έγιναν και εντός) και ακολούθησαν του αγώνα. Διαιτητικά παράπονα για τον Μάκελι και τους συνεργάτες του, καταγγελίες και δηλώσεις.

 

Πιάνοντάς, όμως, το θέμα από το αυτό κάθε αυτό αγωνιστικό σκέλος βγαίνουν αρκετα ενδιαφέροντα που αφορούν τους προπονητές και τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης στην Allwyn Arena.

 

Στην αρχή του ντέρμπι, λοιπόν, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει κάνει ματ στον Νίκολιτς. Ο Βάσκος χωρίς τον Ελ Κααμπί (και τον Πιρόλα στο πλάι του Ρέτσου) καταφέρνει και ρίχνει την ΑΕΚ στην παγίδα του πρέσινγκ. Η Ένωση αδυνατεί να σπάσει την πίεση των ερυθρολεύκων και οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν το γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, διότι ο Στρακόσια είχε κατεβάσει ρολά κατά κύριο λόγο (βλ. χαμένη ευκαιρία Ροντινέι).

 

Αυτό που πετυχαίνει ο Μεντιλίμπαρ είναι για άριστα στον έλεγχο, διότι παίζει το στιλ του στο 100% χωρίς τη… μάνα, δηλαδή τον Ελ Κααμπί από τον οποίο αρχίζει αυτό το ανελέητο πρέσινγκ του Ολυμπιακού στον αντίπαλο. Ο Ταρέμι, πάντως, έχει μπει στο πετσί του ρόλου και παράλληλα οι Πειραιώτες παίρνουν τεράστια βοήθεια από τη μεσαία τους γραμμή με τον κορυφαίο Έσε και τον Σιπιόνι.

 

Από την άλλη ο Μάρκο Νίκολιτς βλέπει το Ζίνι – Γιόβιτς να μην λειτουργεί και οι Γκατσίνοβιτς – Λιούμπιτσιτς να μην μπορούν προσφέρουν επιθετικά. Ωστόσο ο Σέρβος παρακολουθεί την εξέλιξη της αναμέτρησης και μένει απόλυτα ικανοποιημένος με το 0-0, κερδίζοντας χρόνο για να χαράξει τη στρατηγική της αντεπίθεσής του. Και πράγματι ο Νίκολιτς πετυχαίνει και το δεύτερο ημίχρονο παρουσιάζεται μια άλλη ΑΕΚ.

 

Ο Ολυμπιακός με τα έξτρα παιχνίδια ευρωπαϊκά ματς βγάζει κόπωση και από εκείνο το σημείο και έπειτα οι κιτρινόμαυροι παίρνουν τα ηνία. Το αντίστοιχο ματ του Νίκολιτς είναι που αποσύρει τον Ζίνι, κλειδώνει τους χώρους και πατάει το κουμπί της εφόρμησης για να μπορέσει η ομάδα του να επιτεθεί με ελευθερία. Δικαιώνεται η ΑΕΚ και σκοράρει με τον Βάργκα που έψαχνε ένα μεγάλο γκολ για να συστηθεί στο κοινό της νέας του ομάδας και το έκανε.

 

Οι δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές 

 

 

Στρακόσια και Τζολάκης. Αυτοί ήταν οι δύο πρωταγωνιστές του ντέρμπι, αυτοί ήταν που έκαναν τη διαφορά για τις ομάδες τους. Ο Κωνσταντής Τζολάκης κρατάει όρθιο τον Ολυμπιακό μετά από το γκολ της ΑΕΚ, αφού σ’ εκείνη την τεράστια φάση με τους Γιόβιτς και Πινέδα έχει καταφέρει και έχει βγάλει μία αδιανόητη ενέργεια που για κάποιο λόγο έχει περάσει στα ψιλά.

 

Επιτρέψτε μου να γράψω πως σε περίπτωση που η ΑΕΚ είχε σκοράρει σε εκείνο το σημείο, δύσκολα ο Ολυμπιακός θα έβρισκε το κουράγιο να επιστρέψει. Ωστόσο όταν βλέπεις τον τερματοφύλακάς σου με… μαγικές δυνάμεις να μακραίνει το χέρι του και να πραγματοποιεί τέτοια απόκρουση, παίρνεις ανάσα και πας για το αποτέλεσμα, διότι δεν σου έχει κάτσει να προηγηθείς οπότε δεν πρέπει να χάσεις.

 

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων είναι η σειρά του Στρακόσια να “μιλήσει” και το κάνει. Η Ένωση δεν μπορεί να σβήσει το ματς και ο Ολυμπιακός ανασαίνει. Βγαίνει μια σέντρα στην περιοχή από τον Μπρούνο, ο Μπιανκόν σουτάρει στη γωνία και ο Αλβανός πορτιέρε της ΑΕΚ σώζει την κατάσταση. Μπορεί η απόκρουση να μην φαίνεται σπουδαία στους απαιτητικούς, αλλά στο σημείο που γίνεται πιστέψτε με είναι και μάλιστα πολύ σπουδαία.

 

Βεβαίως στο συνολικό βαθμό για τη διαχείριση του φινάλε της αναμέτρησης η ΑΕΚ δεν παίρνει καλό βαθμό. Ο Στρακόσια κόβει και ράβει, όμως, οι συμπαίκτες του αδυνατούν να… καταπιούν την μπάλα και να σβήσουν το ματς. Ο Ολυμπιακός γυρίζει γυρίζει γυρίζει και στο τέλος καταφέρει να βρει το γκολ από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταρέμι, γεγονός που αποτέλεσε το εφαλτήριο για τα όσα ακολούθησαν της αναμέτρησης και τα είδατε στην Game Night που ακολούθησε.

 

Στον επίλογο ας κρατήσουμε ότι η βαθμολογία -μέχρι στιγμής- δείχνει ότι πάμε για μεγάλα πράγματα στα playoffs. Ο Ολυμπιακός έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα όλο τον Φεβρουάριο και η ΑΕΚ μετά από τον Πανσερραϊκό μένει στα βόρεια, αφού θα παίξει το κομβικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Το βιβλίο, ακόμα, κάπου στη μέση βρίσκεται…

 

Νίκολιτς: “Θέλω να ξεράσω, είμαι αηδιασμένος με αυτή την κατάσταση”

 

 

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ 

 

Οι δηλώσεις του Μάρκο Νίκολις μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό στην Allwyn Arena.

 

Η ΑΕΚ μέχρι το 90+16′ είχε το προβάδισμα με το γκολ του Βάργκα στο 59′, όμως ο Ολυμπιακός ισοφάρισε από την άσπρη βούλα σε 1-1 με τον Ταρέμι για την 19η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

 

Μετά το τέλος του ματς ο Μάρκο Νίκολιτς μίλησε στην κάμερα της COSMOTE TV, δηλώνοντας ότι νιώθει αηδία για όσα συνέβησαν στην Allwyn Arena.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 

“Ποδοσφαιρικά μιλώντας το κλειδί του αγώνα ήταν η διπλή ευκαιρία που αποσόβησε το δεύτερο γκολ, που θα μπορούσαμε να έχουμε σημειώσει μετά την κεφαλιά του Λούκα Γιόβιτς, το ριμπάουντ θα λέγαμε του Πινέδα και το δοκάρι. Αυτή η φάση θα οδηγούσε στο δεύτερο γκολ, ενδεχομένως να οδηγούσε και σε ένα τρίτο ή τέταρτο.

 

Γενικότερα, αυτό που ήθελα να πω και το είπα και στους παίκτες μου είναι συγχαρητήρια, είναι αθλητές, έχουν αθλητική προσέγγιση, έδωσαν τα πάντα.

 

Αισθανόμαστε λύπη. Είπαμε ένα συγγνώμη, όχι με κακή έννοια ή γιατί είμαστε στεναχωρημένοι. Συγγνώμη για την τρομερή τους προσπάθεια, γι’ αυτό τον υπέροχο κόσμο που γέμισε το γήπεδο, και είδαμε τις δύο ομάδες να ανταγωνίζονται και γι’ αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα έχουμε ήδη αντιμετωπίσει και με άλλες ομάδες, θα τα αντιμετωπίσουμε ξανά.

 

Οι παίκτες μου δουλεύουν σκληρά, προπονούνται και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ξανά τις ίδιες συνθήκες. 

 

Από εκεί και πέρα, συνολικά μιλώντας δύο πολύ καλές ομάδες, ένας πολύ ωραίος καιρός για ποδόσφαιρο, πολύ ωραία ατμόσφαιρα, δυνατό παιχνίδι και στο τέλος, σκέτη ντροπή. Το πέναλτι θέλετε;

 

Κι όχι μόνο αυτό, γιατί είδα όλες τις φάσεις πριν 10-15 φορές. Για παράδειγμα η αγκωνιά του Ποντένσε που ζήτησε κανένας να πάει να την δει στο VAR. Μία ντροπή, τίποτα παραπάνω.

 

Εμείς συνεχίζουμε, είμαστε εδώ και είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και τα όσα έχουν καταφέρει και αυτό που θα συνεχίσουν να κάνουν. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε δυνατά.

 

Την ώρα που πήγε να κοιτάξει στο VAR, κάποιοι του φώναξαν τι πας να δεις και είπε για πιθανό χέρι. Τελικά πήγε να κοιτάξει για τα πάντα. Πάντως το συναίσθημα που μου αφήνει αυτή η κατάσταση είναι η αηδία, θέλω να ξεράσω, είμαι αηδιασμένος από αυτή την κατάσταση”.

 

Μεντιλίμπαρ: “Όλα όσα συνέβησαν εδώ δεν ανεβάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όσα έγιναν στο τέλος είναι άσχημα”

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗΣ 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού σε 1-1 κόντρα στην ΑΕΚ στο 90+16′.

 

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1 την ΑΕΚ στο 90+16′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταρέμι, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στις δηλώσεις του στην COSMOTE TV να τονίζει πως όσα συνέβησαν δεν ανεβάζουν το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 

Για το ματς και την εικόνα των ερυθρόλευκων: “Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, μετά το 1-0 πέσαμε λιγάκι. Στο τέλος ήρθε το πέναλτι, το οποίο ήταν ξεκάθαρο και δίκαια πήραμε το αποτέλεσμα”.

 

Για το τι του άρεσε και τι όχι: “Μου άρεσε το πρώτο μέρος, εκτός από το πρώτο τέταρτο. Πατήσαμε αρκετά στον αντίπαλο γήπεδο, πιέσαμε και δημιουργήσαμε κίνδυνο. Σε αυτά τα λεπτά ήμασταν αρκετά καλύτεροι. Χθες με ρώτησες τι γνώμη έχω για τις τέσσερις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη και σου είπα ότι ανεβάζουν το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Σήμερα όλα όσα συνέβησαν εδώ δεν ανεβάζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εξαιτίας των καπνογόνων ο αγώνας άργησε να ξεκινήσει για αρκετά λεπτά, μετά το γκολ ξανασταμάτησε, στο τέλος όσα έγιναν είναι άσχημα. Όσα βρέθηκαν γύρω μας ήταν άσχημα. Το ποδόσφαιρο δεν θα πάει έτσι μπροστά.

 

Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στην Allwyn Arena ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό

 

 

ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΗΓΑΝΗΣ 

 

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Stoiximan Super League μετά την ισοπαλία ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην Allwyn Arena (1-1) για τη 19η αγωνιστική.

 

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στην εκπνοή του ματς κόντρα στην ΑΕΚ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταρέμι (1-1) και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

 

Οι ερυθρόλευκοι ανέβηκαν στους 43 βαθμούς, την ίδια ώρα που οι κιτρινόμαυροι έφτασαν στους 45, χάνοντας όμως μία σημαντική ευκαιρία να ξεφύγουν ακόμα περισσότερο στην κορυφή.

 

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με άνεση το εμπόδιο του Πανσερραϊκού και ανέβηκε στους 44 βαθμούς, επικρατώντας με 4-1 σε ένα ματς με έντονο συναισθηματικό φορτίο, καθώς οι φίλαθλοι του Δικεφάλου απέτισαν φόρο τιμής στη μνήμη των επτά αδικοχαμένων οπαδών της ομάδας στο τραγικό δυστύχημα της Ρουμανίας.

 

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-0 της Κηφισιάς στη Λεωφόρο και ανέβηκε στους 28 βαθμούς, μειώνοντας εκ νέου τη διαφορά από τον τέταρτο Λεβαδειακό στους εννέα, με τους Βοιωτούς να έχουν νικήσει με 3-1 τον Αστέρα AKTOR στη Λιβαδειά.

 

Η βαθμολογία της Stoiximan Super League

 

 

Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

 

Σάββατο 31 Ιανουαρίου

  • Παναιτωλικός – Άρης 0-1
  • Ατρόμητος – ΟΦΗ 1-2
  • Βόλος – ΑΕΛ Novibet 0-2

 

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου

  • Λεβαδειακός – Αστέρας AKTOR 3-1
  • Παναθηναϊκός – Κηφισιά 3-0
  • ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 4-1
  • ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

 

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

 

Σάββατο 07 Φεβρουαρίου

  • 17:00 ΑΕΛ Novibet – Παναιτωλικός
  • 18:00 Αστέρας AKTOR – Βόλος
  • 20:00 Κηφισιά – Ατρόμητος

 

Κυριακή 08 Φεβρουαρίου

  • 16:00 Πανσερραϊκός – ΑΕΚ
  • 17:00 ΟΦΗ – Λεβαδειακός
  • 19:00 Άρης – ΠΑΟΚ
  • 21:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ