«Ο αγώνας θα συνεχιστεί και να είμαστε σίγουροι όλοι ότι στο τέλος θα κερδίσουμε»
Λίγο μετά τις 16:30 δεκάδες τρακτέρ της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων (ΠΕΜ) κατέφτασαν στο Σύνταγμα κορνάροντας με τους πολίτες που βρίσκονται στο κέντρο να τους υποδέχονται χειροκροτώντας στα πεζοδρόμια της Πανεπιστημίου.
Δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικά συνδικάτα και οργανώσεις βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο πλευρό τους. Μεγάλος όγκος παραγωγών και κτηνοτρόφων με περίπου 80 τρακτέρ κινήθηκαν προς το κέντρο κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία προκειμένου να συναντηθούν και να ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Ο εκκωφαντικός ήχος από τις κόρνες των τρακτέρ ηχεί σε όλη την περιοχή και αποτελεί μήνυμα του αγροτικού κόσμου πως δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω.
Με σύνθημα «εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», εργαζόμενοι, συνδικάτα, ομοσπονδίες και σωματεία της Αττικής υποδέχονται τους αγρότες που έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στη πλατεία Συντάγματος. Αγρότες από τον Έβρο και τη Φλώρινα έως την Κρήτη θα δώσουν δυναμικά το παρών. Ο αγώνας συνεχίζεται, όπως λένε, καθώς τα προβλήματα είναι πολλά. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων τους και ζητούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματός τους.
«Πήραν ψίχουλα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό», όπως είπαν και κάνουν λόγο για υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Οι αγρότες τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε θεσμικές παρεμβάσεις για μείωση της τιμής της κιλοβατώρας, για αφορολόγητο πετρέλαιο, να δοθεί ενίσχυση σε κτηνοτρόφους, παραγωγούς βάμβακος και άλλους παραγωγούς, ενώ χιλιάδες αγρότες μένουν απλήρωτοι λόγω προβλημάτων στην ταυτοποίηση των ακινήτων τους.
Σημειώνεται ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τις διορθώσεις, ενώ όλα σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσουν όπως εξειδικεύτηκαν τέλος του μήνα μάλιστα, θα υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την επιστροφή του Ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στην αντλία, ενώ προγραμματίζεται και σύσκεψη για τον επανυπολογισμό των λίτρων ανά καλλιέργεια.
Σε λίγη ώρα η μηχανοκίνητη πορεία αναμένεται να φτάσει στην πλατεία Συντάγματος. Οι αγρότες, όπως δήλωσαν, θα παραμείνουν όλη τη διάρκεια της νύχτας με τα τρακτέρ τους και συντεταγμένα αύριο θα αναχωρήσουν για τα μέρη τους. Ο αγώνας, όπως λένε, συνεχίζεται, απλά αλλάζει μορφές από τα μπλόκα στις εθνικές οδούς, φτάσαμε στα συλλαλητήρια και έπεται συνέχεια.
Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Κώστας Τζέλλας, μιλώντας στο συλλαλητήριο είπε χαρακτηριστικά πως «Τα μπλόκα θα ξαναστηθούν, αν δεν λυθούν τα προβλήματα»
«Η κυβέρνηση θα μας έχει πάντα μπροστά της όσο η δεν αλλάζει πολιτική, δεν εφαρμόζει μια πολιτική που θα είναι η ύπαιθρος ζωντανή, μια πολιτική που δεν θα επιτρέπει μπροστά στο κέρδος των λίγων να μην μπορούμε να ζήσουμε» ξεκίνησε λέγοντας και συνέχισε «Μια πολιτική που μας πνίγει που μας σκοτώνει».
Ο κος Τζέλλας από το Σύνταγμα διεμήνυσε πως « Τον αγώνα θα τον συνεχίσουμε, και με το συλλαλητήριο σήμερα, που σίγουρα στέλνει το μήνυμα, αλλά και με άλλες κλιμακώσεις, και να είναι σίγουρη και η κυβέρνηση πως τα μπλόκα θα ξαναστηθούν και μπορεί να κρατήσουν παραπάνω από 52 μέρες, εαν δεν λυθούν τα προβλήματά μας δεν υποχωρούμε! Είτε με τα πόδια, είτε με τα τρακτέρ, όλοι μαζί με τη δική σας βοήθεια. Γιατί τον αγώνα τον δικό μας τον κάνατε δικό σας, και σας ευχαριστούμε. Και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να αγωνιστούμε, για μια κοινωνία όπου ο άνθρωπος θα είναι πάνω από το κέρδος. Τη δύναμη την έχει ο λαός και όχι οι λίγοι, Ο αγώνας θα συνεχιστεί και να είμαστε σίγουροι όλοι ότι στο τέλος θα κερδίσουμε».
Τρακτερ έξω απο βουλευτικά γραφεία στην Λάρισα
Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο





















